Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops

Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland hebben een bijzondere truck afgeleverd aan het dit jaar jubilerende Wolter Koops. Dit is de Actros Powerliner 60 Years Anniversary Edition. Marco Boere, businessunitdirecteur Trucks en Truck & Trailer bij Wensink, vertelt: “De jubileum-Actros is gebaseerd op de Actros Powerliner en kwam tot stand door een projectteam met specialisten van Wolter Koops, Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland.”

Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops| Routiers
Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops| Routiers
Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops| Routiers
Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops| Routiers
Jubileum-Actros met 630 pk voor zestigjarig Wolter Koops| Routiers

“Op papier valt deze truck al op”, vervolgt Boere. “Het is namelijk een Powerliner-trekker met maar liefst 630 pk. Wolter Koops zet al jaren hoog in op duurzaamheid, comfort en de veiligheid van de chauffeurs. Deze state-of-the-arttruck maakt dat extra duidelijk: het is de sterkste en meest luxe uitvoering, voorzien van echt alles wat er nu mogelijk is.”

Jubileum-Actros hint naar SK

Over de truck vertelt Dimitri van Dongen, keyaccountmanager bij Mercedes-Benz Trucks Nederland: “Deze Powerliner hint naar de illustere Actros-voorganger, de Mercedes-Benz SK, ofwel Schwere Klasse. Dankzij meer dan 30 jaar ontwikkelen en innoveren, is deze Powerliner een compleet andere truck dan de Powerliner die we tot nu toe kenden. Zoals alle trucks van Wolter Koops is ook deze Actros uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen, zoals MirrorCam en Active Brake Assist 5.” 

Boere vult aan: “Qua uitstraling is er bij deze uitvoering nog een schepje bovenop gedaan, met metallic lak en een verlengde zonneklep met led-verstralers, de achterzijde volledig bekleed met traanplaat en een Deense achterbumper met dynamische verlichting.”

Zeshonderdste Mercedes-Benz

Naast het zestigjarig bestaan bereikte Wolter Koops dit jaar nóg een belangrijke mijlpaal. “Het jubileum valt samen met de aflevering van de zeshonderdste Mercedes-Benz-truck aan Wolter Koops”, vertelt Van Dongen. “Wij zijn enorm trots op het vertrouwen dat Wolter Koops hiermee toont in onze producten en organisatie.”

Collector’s item

De ontvangst van de jubileum-Actros was een feestelijk moment, aldus Wolter Koops jr. “Met onze contactpersonen van Wensink, de mannen die aan de truck gewerkt hebben en een delegatie van Mercedes-Benz Trucks Nederland hebben we ons jubileum én de zeshonderste aflevering gevierd. Al onze Actrossen bieden een hoge standaard qua zuinigheid en comfort en zijn voorzien van de beste en nieuwste veiligheidssystemen. Bij deze truck is dat niet anders.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.