John Kersten: ‘Ik zou het zo weer overdoen'

Mijn leven 10-01-2020
John Kersten: ‘Ik zou het zo weer overdoen'

“Het besturen van voertuigen leek me altijd al prachtig”, zegt John Kersten. “Ik wilde eerst piloot worden, maar heb uiteindelijk toch voor de vrachtwagen gekozen. Dat leek me makkelijker te behalen en ook meer vrijheid. Ik ben dan ook sinds 2000 chauffeur.” 

John Kersten: ‘Ik zou het zo weer overdoen'

Mijn Leven
Wie: John Kersten (38)
Truck: Volvo FM LZV bakwagen
Bedrijf: Van den Heuvel Logistiek, Uden

John Kersten: ‘Ik zou het zo weer overdoen'

“Bij Van den Heuvel Logistiek ben ik begonnen met twee keer per week naar Luxemburg op en neer rijden met overnachting, Inmiddels rijd ik met een lzv nationaal. Daarvoor is het meestal tussen 5.00 en 6.00 uur vertrekken en ben ik tussen 19.00 en 20.00 uur klaar. Wij rijden veel tegels naar particulieren, maar ook naar winkels. Ook rijden we voor een grote webwinkel met alles groter dan pakketjes naar mensen thuis.”

John Kersten op het NK Veiligste Chauffeur 

“Als ik het mocht overdoen zou zeker weer voor het chauffeursvak kiezen. Ook ga ik volgend jaar weer meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur, waar ik dit jaar bij de tien finalisten zat. Zo’n wedstrijd is al leuk puur voor de lol, en natuurlijk om aan jezelf te laten zien dat je een goede chauffeur bent. Al had ik in de finale wel een breekmoment toen ik de laatste proef had gehad. Ik stond tegen een hek een beetje te balen van een domme fout en mijn dochters gaven me opeens een knuffel. Toen brak ik even. Maar ze waren en zijn supertrots op hun papa!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.