Johan de Ruiter: ’In Zwitserland klopt het complete plaatje’

Mijn rit 13-10-2021
Johan de Ruiter: ’In Zwitserland klopt het complete plaatje’

Voor Johan de Ruiter springt één bestemming er bovenuit: “In Zwitserland klopt het complete plaatje: de bergen, de meren, de complete natuur… Het is allemaal prachtig!”

Johan de Ruiter: ’In Zwitserland klopt het complete plaatje’

Wie: Johan de Ruiter
Truck: DAF XF 106 460
Bedrijf: Rabelink Logistics
Waarheen: Zwitserland

“Ik werk nu vanaf juni 2018 bij Rabelink Logistics, maar ben al een jaar of dertig chauffeur. Daarvoor was ik beroepsmilitair, waarna ik de overstap maakte naar een baan als chauffeur bij een bedrijf in ons dorp. Later werkte ik daar nog een tijdje als hoofd transportplanner. Bij het volgende bedrijf ging ik aan de slag als internationaal chauffeur, en dat ben ik blijven doen. In die begintijd als internationaal chauffeur reed ik wel eens naar Zwitserland als charter. Toen al was het mijn favoriete bestemming! Waarom? Het is een gigantisch mooi land. Ze zeggen wel eens ‘het Zwitserleven gevoel’, maar dat heb je daar echt!”

Johan de Ruiter rijdt graag via Lausanne

“In Zwitserland klopt het complete plaatje: de bergen, de meren, de complete natuur… Het is allemaal prachtig. Als je bij het Franse Vallorbe de grens over gaat en dan naar Lausanne rijdt, kom je langs een prachtig groot meer. Het is er zomer en winter mooi, maar als chauffeur zijnde is de winter toch wat minder qua omstandigheden op de weg.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.