Jan Dirk Zorge (60): ,,Dat je uit ´t vak komt, wordt gewaardeerd''

¨Voor wat ik nu doe, heb ik niet echt gekozen, maar was het min of meer “uit nood geboren”. Ik werd door het faillissement van mijn werkgever werkeloos en dat op 55 jarig leeftijd. De economie was in 2012 niet al te rooskleurig, maar in de afwachtende houding is niets voor mij, daar ben ik te ondernemend voor. Via het ondersteuningsfonds kreeg ik een mogelijkheid tot bij- of omscholing.

Jan Dirk Zorge (60): ,,Dat je uit ´t vak komt, wordt gewaardeerd''| Routiers
Jan Dirk Zorge (60): ,,Dat je uit ´t vak komt, wordt gewaardeerd''| Routiers

Wie: Jan Dirk Zorge (60)
Bedrijf: Zorge Transport Diensten, Goor

Ik heb toen gekozen voor de opleiding vakbekwaamheid beroepsgoederenvervoer over de weg. Een getuigschrift voor ondernemers in het transport. Ik wilde niet per sé een transportbedrijf, maar meer als zelfstandige ondersteuning bieden aan transport in het algemeen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot onder meer de Truckwash,  het aanbieden van chauffeursdiensten, het bemiddelen bij transportvraagstukken en andere ondersteuning bij transport- en  logistieke vraagstukken.

Jan Dirk Zorge: ,,belangrijk dat je de chauffeurstaal spreekt”.

Het chauffeur zijn heeft me veel gebracht. Vanaf het moment dat ik als jonge jongen mijn vrachtwagenrijbewijs heb gehaald, heb ik geen dag zonder werk en/of bijbaantje gezeten. Als chauffeur kom je nog eens ergens, je leert enorm veel mensen kennen en je bouwt zodoende een mooi netwerk. Dat netwerk heeft me nu een mooie, fijne en grote klantenkring opgeleverd. Zowel voor de Truckwash als voor de overige ondersteunende diensten. Je klanten hebben respect voor het feit dat je weet waar je over praat, dat je “uit het vak” komt, dat je de chauffeurstaal spreekt. Belangrijk hierbij is niet bang te zijn, alles aan te pakken, durf en geloof te hebben in eigen kunnen. Met een positieve instelling kom je heel ver.¨

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.