Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'

¨Donderdag 7 juni Alpe d´Huzes. Dat is waar we het met team logistiek allemaal voor doen. Met maar liefst 24 vrachtwagens hebben we alles vervoerd wat er die dag -maar voor de vrijwilligers ook de dagen ervoor- nodig is, van catering, dekens en tenten tot materieel voor podia, licht, geluid, aggregaten enzovoorts.”

Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'| Routiers
Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'| Routiers
Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'| Routiers
Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'| Routiers

Wie: Jaco van Aalsburg (52)
Truck: DAF Super Cap 106
Bedrijf: Peter Appel Transport, Geldermalsen
Waarheen: Alpe d´Huez, Frankrijk

“En dat allemaal om ervoor te zorgen dat de circa 4.000 deelnemers de dag van de beklimming  goed verzorgd een of meerdere keren de Alpe d´Huez op kunnen lopen of fietsen om geld in te zamelen voor het KWF kankerfonds. En ook dit jaar is dat, ondanks zo nu en dan een paar fikse regenbuien, allemaal weer goed verlopen.

Achtste keer Alpe d´Huzes

Voor mij was het inmiddels de achtste keer dat ik ben mee geweest naar Alpe d´Huez. Ik heb de klim nog nooit te voet of op een fiets afgelegd, maar ik ken de route en de 21 haarspeldbochten inmiddels als geen ander, omdat we er natuurlijk regelmatig omhoog zijn gereden met de truck. Het team logistiek bestaat inmiddels uit zo´n 25 mensen, waarbij een deel zich bezighoudt met facilitair en een deel met catering. Ik heb de catering onder m´n hoede. Dit jaar zijn we daarvoor met vijf koelcombinaties gevuld met etenswaren en drank voor de deelnemers en vrijwilligers onderweg geweest. De rit van elfhonderd kilometer naar de Franse Alpen vind ik heerlijk. Ik rij graag. Ik ben inmiddels alweer tien jaar in  dienst van Peter Appel Transport en het dc-werk voor verschillende retailers doe ik graag.

Op eigen kosten mee

Het mooie van Alpe d´Huzes vind ik dat iedereen daar naar eigen kunnen zijn steentje aan bijdraagt. Wij als chauffeurs in loondienst gaan op eigen kosten mee en nemen daar vrij voor. In mijn geval stelt Peter Appel Transport de vrachtwagen ter beschikking en betaalt ook de diesel en de tol. De trailer waarmee ik rijd hebben we voor de stichting al eerder gekregen van Peter Appel Transport. Deze is inmiddels dan ook helemaal bestickerd voor dit doel. Al met al kunnen we weer terugkijken op een super mooie week. Volgend jaar gaan we zeker weer!¨

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.