Iveco levert lng-pacetruck voor Europese truckraces

Truck & Lading 25-05-2022
Iveco levert lng-pacetruck voor Europese truckraces

Voor het tweede jaar op rij zal Iveco bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de European Truck Racing Association met de S-Way LNG Pace Truck. Door de aandrijving op bio-lng vermindert de CO2-uitstoot namelijk tot 95 procent in vergelijking met vrachtwagens die op diesel rijden. 

Iveco levert lng-pacetruck voor Europese truckraces

Iveco zal aan het European Truck Racing Championship (ETRC) 2022 deelnemen als technisch sponsor van ‘Die Bullen von Iveco’ – het samenwerkingsverband tussen Team Schwabentruck en Team Hahn. De coureurs van het team zullen de strijd aangaan in de nieuwe S-Way R-racetrucks, die een upgrade hebben ondergaan om hun prestaties te verbeteren en hun emissies verder te verlagen. 

Iveco officieel partner 

Het Italiaanse truckmerk is de officiële partner van het FIA European Truck Racing Championship voor het seizoen 2022, na de vorig jaar ondertekende overeenkomst met de European Truck Racing Association (Etra) om hun partnerschap te verlengen tot het einde van het seizoen 2023. Iveco zal bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de ETRA door zijn CO2-footprint te verkleinen met de S-Way LNG, de allereerste Pace Truck met alternatieve aandrijflijn in het FIA-ETRC. Vanaf de eerste Truck Grand Prix van het jaar op het circuit van Misano in Italië op 21 en 22 mei, zal de S-Way LNG Pace Truck deelnemen. 

S-Way LNG Pace Truck

De Iveco S-Way LNG Pace Truck rijdt op bio-lng dat is opgeslagen in twee tanks van 540 liter met een inhoud van minstens 390 kilo vloeibaar bio-lng, waardoor hij een actieradius heeft tot 1.600 kilometer. Met deze brandstof genereert hij aanzienlijk minder stikstofdioxide en 95 procent minder CO2-uitstoot in vergelijking met een dieselvrachtwagen. De Iveco S-Way LNG Pace Truck is voorbereid op zijn belangrijke rol op de ETRC met een speciaal ontworpen livery en diverse accessoires, zoals twee gele zwaailampen, een lichtbalk met ledkoplampen, een verlichte driedelige bullbar en ledflitsers. 

‘Die Bullen von Iveco’

Iveco neemt ook opnieuw deel aan de ETRC 2022 als technisch sponsor van de ‘Die Bullen von Iveco’, het partnerschap tussen de teams Hahn Racing en Schwabentruck. Iveco zal het team ondersteunen met de nieuwe Iveco S-Way R-racetruck, die een aantal belangrijke upgrades heeft ondergaan om zijn prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot verder te verminderen. 

De Duitse coureur Steffi Halm keert terug als teamleider van het Schwabentruck-team, met de Finse Emma Makinen als teamgenote. Steffi wil haar prestaties van vorig jaar, toen ze vijf podiumplaatsen behaalde, verbeteren. Zesvoudig Europees kampioen Jochen Hahn zal Team Hahn leiden, met zijn zoon Lukas Hahn in het team. Jochen zal strijden om zijn kampioenstitel te heroveren. De Iveco S-Way R trucks van de teams zullen in alle wedstrijden van het kampioenschap op biodiesel rijden.