Interviews chauffeurs over geluidsoverlast koelmotoren

Opmerkelijk 04-04-2018
Interviews chauffeurs over geluidsoverlast koelmotoren

Vanaf dinsdag 3 april worden er op verschillende grotere truckstops interviews met vrachtwagenchauffeurs afgenomen en geluidsmetingen gedaan. Reden is een onderzoek naar geluidsoverlast door koelmotoren.

Interviews chauffeurs over geluidsoverlast koelmotoren

Mocht je binnenkort twee mannen met een microfoon en testapparatuur tegenkomen op je trucktstop, schrik dan niet! Bas van Leeuwen en Christiaan Tollenaar onderzoeken de invloed van het geluid van koelmotoren op de rust van chauffeurs. Het gaat hier om koelmotoren van de eigen wagen én die van nabijgelegen wagens. Er zullen hiervoor metingen worden gedaan zowel binnen als buiten de cabines van de chauffeurs.

Opgeven voor deelname is mogelijk

Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van FNV, CNV, TLN en het sectorinstituut Transport en Logistiek. Het onderzoek zal starten op 3 april en zal worden afgerond op 13 april. Mocht je mee willen doen aan het onderzoek, dan kan je je aanmelden via basvanleeuwen(apestaartje)vhphp.nl of telefonisch via 06-47926423. Deelname wordt beloond met 15 euro en is anoniem.

Betere keuzes aanschaf koelmotoren

De resultaten kunnen ingezien worden door functionarissen van wagenparken. Ze kunnen dan bewuster keuzes maken in de aanschaf en/of vervanging van koelmotoren. Ook zal er met de resultaten gekeken worden of er vanuit de politiek beleidswijzigingen moeten komen op het gebied van geluidsoverlast door koelmotoren.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderzoek dan kun je contact opnemen met Evelien Sombekke, onderzoeker bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek: info(apestaartje)stlwerkt.nl of 088-2596111.