Indrukwekkende alleskunner van Scania voor BDS

BDS in Harlingen heeft een nieuwe Scania R500 8×2 met een indrukwekkende Palfinger-autolaadkraan in gebruik genomen. 

Indrukwekkende alleskunner van Scania voor BDS| Routiers
Indrukwekkende alleskunner van Scania voor BDS| Routiers

BDS-eigenaar André Borsch: “Wij hebben nu vier eigen schepen en verschillende voertuigen waaronder één truck met autolaadkraan. Die bleek in de praktijk vaak te licht waardoor we dan moesten inhuren.” 

Scania R500 8×2

Om daaraan een eind te maken ging Borsch op zoek naar een passende oplossing, waarvoor hij uiteindelijk bij Scania-dealer Rinsma terechtkwam. “Ik wist precies wat ik wilde en bij Rinsma begrepen ze dat heel goed. Zij hebben het gehele proces van de opbouw begeleid en dat heeft geleid tot dit fraaie resultaat.” De Scania R500 8×2 is voorzien van twee 9 tons voorassen en een 7,5 tons meesturende naloopas. De truck is aan de voorzijde voorzien van extra steunpoten. Daardoor kan de kraan in alle richtingen veilig zijn werk doen. De Scania is voorzien van zowel een vangmuil koppeling als een opleggerschotel onder de laadbak. Daardoor is dit voertuig optimaal inzetbaar met zowel aanhangwagens als met opleggers. 

Twistlocks in de laadbak

In de laadbak zijn overigens ook twistlocks aangebracht voor het vervoer van materiaal containers. De Palfinger PK110002-SH autolaadkraan en de carrosserie zijn opgebouwd door VDA in Zoeterwoude en het spectaculaire spuitwerk werd uitgevoerd door Cranen terwijl MW Designs in Schijndel het ontwerp en het special paint-werk voor zijn rekening nam.

BDS

De truck wordt onder meer ingezet voor maritieme calamiteiten in het noordelijk kustgebied, inclusief de wadden. BDS is al sinds 1990 actief als maritiem dienstverlener voor berging, havenwerkzaamheden en het onderhoud aan maritieme installaties. Verder houdt BDS zich bezig met het opruimen van olielekkages op zee. De laatste jaren zit de groei er goed in bij het bedrijf. Met vier zeewaardige schepen, enkele zware vrachtwagens en zeventien medewerkers verzorgt BDS in opdracht van Rijkswaterstaat het gehele noordelijke kustgebied, van Delfzijl tot aan Den Helder. Daarnaast verricht BDS nog een aantal havendiensten zoals het laden en lossen van schepen en vrachtwagens. 

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.