In de Klaver: ‘Het is gewoon normaal eten hier’

Onderweg 19-01-2022
In de Klaver: ‘Het is gewoon normaal eten hier’

Een verzameling modelvrachtautootjes siert de lange bar, aan de stamtafel kan iedereen aanschuiven. Het personeel kent alle gasten en serveert schnitzels om je mouwen voor op te stropen. Wegrestaurant In de Klaver in het Groningse Niebert ademt een ouderwets gezellige huiskamersfeer, waar chauffeurs onderweg in het noorden graag voor omrijden.

In de Klaver: ‘Het is gewoon normaal eten hier’

Halverwege de middag is het leeg op de enorme parkeerplaats achter wegrestaurant In de Klaver in Niebert. Het is de stilte voor de storm, want rond etenstijd stroomt het hier op doordeweekse dagen vol met vijftig tot honderd trucks. Zeker nu de bietencampagne gaande is, wat vele chauffeurs richting de suikerfabriek in het nabijgelegen Hoogkerk brengt. ‘Parkeerwachter’ Sas de oudste broer van eigenaar Gerard van der Velde, staat elke drukke avond in een oranje hesje klaar om het inparkeren in goede banen te leiden. Zo komen alle wagen netjes zij aan zij achteruit ingeparkeerd te staan. 

Schnitzels van In de Klaver

Eenmaal gestald kunnen de chauffeurs naar binnen om zich te warmen aan de hartelijke en gezellige sfeer van het café-restaurant. Daar volgt een gastvrij onthaal en een ruime kaart, waarna de meeste stamgasten toch zwichten voor de fameuze schnitzels, gebakken door de eigenaar zelf. “Die kennen ze overal. Het is gewoon normaal eten hier, ja. Onze snert en bonensoep zijn ook populair”, vertelt Van der Velde. Zijn rechterhand Gerard Cazemier valt hem bij. “Het moet wel normaal eten zijn, anders hoeven ze het niet. Een carpaccio als lunch hoef je niet te serveren. Maar met 35 gerechten kun je onze keuken toch erg uitgebreid noemen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.