‘Het transportbloed bleef borrelen’

“Ik ben begonnen als autowasser bij Lootsma Transport in Bolsward, een bedrijf waar ik later zes jaar chauffeur was op de tankwagen. Dat was prachtig mooi werk bij een heel leuk bedrijf. We reden internationaal en ik heb veel gezien in die zes jaar.”

‘Het transportbloed bleef borrelen’| Routiers
‘Het transportbloed bleef borrelen’| Routiers
‘Het transportbloed bleef borrelen’| Routiers

Wie: Sybren Bangma (32)
Truck : DAF XF480 FTG Super Space Cab
Bedrijf: Bangma Transport, Workum

“Toch wilde ik wat meer thuis zijn. Ik kreeg toen de kans om ambulancechauffeur te worden en sinds 2011 doe ik fulltime. Het transportbloed bleef echter borrelen. Samen met oud Lootsma-collega Willem Overal uit Achlum, zijn vader Gosse en broer Tsjerk heb ik de mogelijkheden bekeken voor de aanschaf van een vrachtwagen. Toen bleek dat er mogelijkheden waren, is de knoop doorgehakt en is bij Bedrijfswagen Service Friesland een nieuwe DAF besteld.”

Ambulancehelikopter

“Gosse is de vaste chauffeur en waar mogelijk vul ik ook een paar dagen in, zo wordt die truck extra productief. De werkzaamheden op de ambulance – en tegenwoordig ook op de ambulancehelikopter – zijn met 36 uur per week fulltime. Daarnaast rijd ik waar mogelijk één of twee dagen per week op de truck. Door mijn werk als ambulancechauffeur te combineren met het rijden op de vrachtwagen kan ik mijn passie voor het transport kwijt. Bovendien is er ook voldoende tijd over voor een mooi sociaal leven.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.