Henk van Herk: ’Werk moet leuk zijn'

Daf 31-01-2020
Henk van Herk: ’Werk moet leuk zijn'

“Wij zijn gespecialiseerd in sanerings-, sloop- en grondwerken”, vertelt Henk van Herk. “Kenmerkend voor onze aanpak is dat alle projecten – van het slopen van gebouwen tot grondverzet en het transport van het materieel dat we daarvoor nodig hebben – wordt uitgevoerd met eigen materieel en mensen. Is er bijvoorbeeld een sloopproject, dan zetten we daar ter plekke de afvalbakken en het benodigde materieel voor het slopen neer.”

Henk van Herk: ’Werk moet leuk zijn'

Mijn Lading
Wie: Henk van Herk (46)
Voertuig: DAF XF met afzetbak
Bedrijf: H. van Herk, Rotterdam
Waarheen: Nederland

Henk van Herk: ’Werk moet leuk zijn'

“Onze mensen vullen tijdens het slopen die bakken met de verschillende afvalmaterialen, waaronder puin, hout en metaal. Vervolgens halen onze chauffeurs die bakken weer op en voeren het sloopafval af. 

Henk van Herk rijdt nog graag zelf

Toen ik achttien jaar geleden dit bedrijf alleen begon, zat ik zelf achter het stuur van de vrachtwagen en op de graafmachine. Inmiddels is het bedrijf dusdanig gegroeid dat ik vooral druk ben met werkvoorbereiding, klantcontacten en de administratie. Het liefst zou ik nog steeds zelf met een van de vrachtwagens de weg op gaan, zoals ik dat de eerste jaren deed. Maar met negen man personeel, zeven graafmachines en vier vrachtwagens gaat dat niet meer. Hooguit zo nu en dan als het heel erg druk is, spring ik ‘s nachts nog wel eens bij. Heerlijk! Niet onvermeld mag blijven dat ik al jaren altijd en overal vergezeld wordt door mijn oude Duitse herder Gerrit. Het maakt niet uit; in de auto, op de kraan of bij een vergadering, Gerrit is er bij. Iedereen weet ook dat als ze Gerrit zien ik ergens vlak in de buurt moet zijn en andersom. Hoe mooi en plezierig is dat!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.