Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Merken 22-03-2018
Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Transportbedrijf Heemskerk Slootweg uit Noordwijkerhout kocht recent vier nieuwe Scania’s. De trucks bevatten 520 en 580 PK SCR-only V8-motoren en rijk uitgeruste cabines. De chauffeurs mochten zelf aangeven wat ze wilden hebben.

Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Bij de aanschaf van de nieuwe Scania’s heeft Heemskerk Slootweg stevig uitgepakt. “Zelf houden we ook van een mooie motor, maar we doen dit ook voor onze chauffeurs. Die geven zich dag in dag uit voor de volle 100%. Dan moet je ook wat terugdoen, toch?” Dat is duidelijk gebeurd. Hoewel de directie uiteraard het laatste woord heeft, mochten de chauffeurs wel aangeven wat ze wilden hebben. Met soms verrassende uitkomsten. Zo kozen twee chauffeurs op ‘hun’ S520 6×2 bakwagenchassis met hefbare dubbellucht uitgevoerde sleepas voor een S-cabine met het hoogste dak.

Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Scania R-cabine met drie instaptreden

Maar één chauffeur wilde voor zijn 520 8×2 bakwagenchassis met twee sturende assen en een naloper met dubbellucht juist een R-cabine met een normaal dak. “Dat komt omdat de 6×2 voertuigen zijn uitgerust met een haakarm en de 8×2 een kabelsysteem heeft. Die chauffeur moet veel meer in- en uitstappen en heeft daarom heel wijs, bewust gekozen voor een R-cabine met slechts drie instaptreden,” aldus Willem Jan Heemskerk.

Heemskerk Slootweg Transport schaft 4 Scania’s aan

Scania afgestapt van gedwongen besturing

De andere auto is een S 580 8×2 met meesturende vooras en een optrekbare dubbellucht naloopas. “Die auto is net af-fabriek,” weet Heemskerk. “Hij gaat in de mest rijden en krijgt daarom een Robsondrive tussen aangedreven as en de sleepas. Het mooie is dat de tweede stuurbare as ook optrekbaar is, maar dan niet meer meestuurt. Dat komt omdat Scania is afgestapt van de gedwongen besturing en dat nu elektrisch/hydraulisch doet. Dat bouwt ook lager en dat is in ons werk wel fijn met die hoge bakken.”

Heemskerk Slootweg

Heemskerk Slootweg is voor 75 procent een internationale transporteur van compost en allerlei afval- en reststoffen en voor het overige handelaar in vaste mest. Daarbij toont het bedrijf zich ook heel innovatief bijvoorbeeld met de co-ontwikkeling van een speciale natuurcompost die de bodemweerbaarheid tegen schimmel in de bollenteelt tegengaat