Gratis avondmaaltijd voor vrachtwagenchauffeurs

Coronacrisis 20-04-2020
Gratis avondmaaltijd voor vrachtwagenchauffeurs

De coronacrisis vergt van sommige beroepsgroepen het uiterste, zo ook van vrachtwagenchauffeurs die overuren draaien om onder andere winkels te bevoorraden. Als waardering voor het harde werk trakteert Lotto aanstaande dinsdag 21 april daarom alle rijdende vrachtwagenchauffeurs van Nederland op een gratis (avond)maaltijd in hun favoriete wegrestaurant. Vanaf 17.00 uur zijn de chauffeurs door heel Nederland welkom om een maaltijd op te halen bij de deelnemende restaurants.

Gratis avondmaaltijd voor vrachtwagenchauffeurs

Er is momenteel veel aandacht voor beroepen die onmisbaar zijn en die ervoor zorgen dat ons dagelijks leven door kan blijven gaan, gemerkt en ongemerkt. Vrachtwagenchauffeurs werken momenteel keihard om ons land draaiende te houden. Veel wegrestaurants sluiten noodgedwongen hun deuren, waardoor een fatsoenlijke maaltijd en plaspauze er vaak niet meer in zitten. Bart van Pagée, woordvoerder van van Transport & Logistiek Nederland, herkent de situatie waarin veel chauffeurs momenteel zitten: “Helaas krijgen wij steeds te horen dat wegrestaurants of truckstops gesloten zijn. Op sommige locaties mogen ze geen gebruik maken van de WC of kunnen ze niet meer terecht voor eten of drinken. Terwijl het de vrachtwagenchauffeurs zijn die er voor zorgen dat onze zorgverleners de spullen krijgen die zij nodig hebben en dat wij onze boodschappen kunnen blijven doen. We moeten daarom voor onze chauffeurs zorgen, want ook zij zijn in deze crisis onmisbaar.”

Hoofdrol vrachtwagenchauffeurs

Lotto lanceerde afgelopen februari een nieuwe campagne waarin vrachtwagenchauffeurs de hoofdrol spelen. Michael Kastelijns, marketing manager Lotto: “We kregen heel veel positieve reacties op onze campagne vanuit de beroepsgroep. We hoorden van de enorme werkdruk die zij momenteel ervaren. Met dit gebaar, het trakteren op een gratis avondmaaltijd, willen we de chauffeurs bedanken voor hun harde werk en een hart onder de riem steken.”

Locaties voor avondmaaltijd

Op dinsdagavond 21 april vanaf 17.00 uur trakteert Lotto alle vrachtwagenchauffeurs die nog op de weg zijn. Chauffeurs met een C of CE rijbewijs kunnen bij deelnemende wegrestaurants een gratis avondmaaltijd halen. De locaties zijn te vinden op www.lotto.nl/chauffeursbedankt. De chauffeurs kunnen zelf een maaltijd kiezen uit het aanbod van het desbetreffende wegrestaurant.

Deelnemende restaurants
Amsterdam: Bij Marjan
Asten: Truckstop Nobis
Bolsward: Chauffeurscafé Bolsward
Coevorden: Café Otten
Dalfsen: Roadrunner
Deurningen: Frans op den Bult
De Punt: Chauffeursrestaurant Trefpunt
Dordrecht: Truckstop Dik voor Elkaar
Hank: Wegrestaurant Napoleon
Heumen: wegrestaurant Malden
Hulshorst: Hajé Nunspeet
Kessel: Café de Pleisterplaats
Klarenbeek: Wegrestaurant De Kar
Klazienaveen: De Verdubbeling
Lelystad: Hajé de Lepelaar & Hajé de Aalscholver
Meer (net over de grens in België): Joost Truckstop
Nieuwediep: wegrestaurant Bareveld
Opheusden: Restaurant de Kers
Rogat: Wegrestaurant de Raket
Spijkenisse: Ome Jannes
Velp: De Elft
Venlo: Chauffeursrestaurant Freshpark & Truckparking Venlo
Vuren: Goudreinet
Zevenbergschen Hoek: De Gouden Leeuw
Zwolle: Wegrestaurant De Lichtmis