‘Graag een achtcilinder als volgende’

Mijn truck 28-06-2019
‘Graag een achtcilinder als volgende’

“Met Scania ben ik opgegroeid. Mijn vader en oom waren ook helemaal gek van Scania en bij mij is dat niet anders.”

‘Graag een achtcilinder als volgende’

Mijn Truck
Wie: Arnold Weber (53)
Truck: Scania R450
Bedrijf: A. Weber Transport, Zwanenburg

‘Graag een achtcilinder als volgende’

“Toen ik in 2016 m’n eerste eigen vrachtwagen aanschafte, heb ik nog wel een gunstige offerte gekregen van een ander merk, maar het moest gewoon een Scania worden. M’n vader is al in 2003 overleden, maar (grinnikend) hij zou ‘teruggekomen’ zijn als ik een andere keuze had gemaakt. Het is geen kwestie dat andere merken niet goed zouden zijn, maar het is een gevoel. Ik ben gewoon een Scania-man in hart en nieren.”

‘Graag een achtcilinder als volgende’

Alles erop en eraan

“Ik rijd nu in een R450 topliner. Het is de meest luxe uitvoering die er is met zwarte lederen bekleding en alles erop en eraan, zoals een magnetron, ijskast, tv en koffiezetapparaat. De trekker is helemaal wit gespoten. Niet mijn eerste keuze, maar het is de kleur van mijn opdrachtgever. Ik heb er toen voor gekozen ook de spiegels, de gril enzovoorts ook wit te laten spuiten. Dat geeft toch weer een eigen uitstraling. Verder staat de naam van mijn opdrachtgever op de zijkanten, maar heb ik, omdat ik een eigen bedrijf heb mijn eigen naam voorop laten zetten.”

Scania achtcilinder

“Als het aan mij ligt, dan is mijn laatste auto voordat ik met pensioen ga een Scania achtcilinder. Vroeger heb ik voor het bedrijf van mijn oom gereden in een Scania 530 King off the Road achtcilinder… het geluid was geweldig. Tegenwoordig is dat geluid iets minder mooi, maar het blijft m’n droomauto.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.