Goodyear komt met besparende bandenserie

Algemeen 14-08-2018
Goodyear komt met besparende bandenserie

Bandenmaker Goodyear introduceert een nieuwe brandstofbesparende en CO2-reducerende bandenserie voor trucks. Het bedrijf presenteert zijn bandenbeheeroplossingen bij de IAA Bedrijfswagenbeurs in Hannover.

Goodyear komt met besparende bandenserie

Goodyear legt focus op brandstofbesparing

De focus ligt op een nieuwe bandenserie met brandstofbesparende technologie. De technologie helpt fabrikanten om te voldoen aan de steeds strengere CO2-regels van de Europese Unie. Daarnaast verlaagt het de totale gebruikskosten voor truckvloten die worden ingezet voor langeafstandstransport. Ook de nieuwste updates van Proactive Solutions komen aan bod. De updates richten zich op het terugdringen van bedrijfskosten en het vergroten van veiligheid.

Inspelen op regelgeving

“Nieuwe regelgeving dwingt voertuigfabrikanten om nog innovatiever te zijn bij de ontwikkeling van hun trucks. Daarom introduceren wij een nieuwe serie banden op basis van onze nieuwste technologie om het brandstofverbruik nog verder te verlagen en zo de CO2-emissies terug te dringen. Daarnaast brengen we bezoekers ook op de hoogte van het laatste nieuws over Proactive Solutions, dat onze klanten helpt om de prestaties van hun banden te optimaliseren, CO2-emissies te verlagen, brandstof te besparen en de veiligheid te vergroten. De combinatie van de nieuwe FUELMAX PERFORMANCE-serie en het gebruik van Proactive Solutions stelt transporteurs in staat om de bedrijfskosten van hun langeafstandsvloot te verlagen en hun investeringsrendement te maximaliseren”, aldus Benjamin Willot, directeur Marketing Commercial Tires bij Goodyear Europe.

De producten worden getoond in het New Mobility World-gedeelte van paviljoen P11 op stands C102-104.