Goederenvervoer, supermarkten en metalektro staken samen

CAO 30-04-2021
Goederenvervoer, supermarkten en metalektro staken samen

Medewerkers in het goederenvervoer. van supermarkten en in de metalektro leggen vandaag (30 april) in de regio Nijmegen 24 uur lang het werk neer, meldt vakbond FNV. 

Goederenvervoer, supermarkten en metalektro staken samen

Met de auto trekken de stakers door de stad en langs distributiecentra. Reden voor de gezamenlijke staking is dat de werkgevers zich volgens de vakbond achter de coronacrisis verschuilen, terwijl het door de pandemie goed gaat in alle drie de sectoren.

Betere cao goederenvervoer

In alle drie de sectoren wordt al langer los van elkaar actiegevoerd voor een betere cao. Volgens de bond liggen de cao-onderhandelingen in de sectoren stil. De bond wil voor alle sectoren een hoger loon, minder flexwerken en specifieke voorwaarden voor bepaalde leeftijdscategorieën, maar ook toeslagen voor werken op zondag en de mogelijkheid tot het eerder kunnen stoppen met werken. Onder de drie grootste cao’s van het land vallen in totaal ruim 600.000 medewerkers.

Acties zijn coronaproof

De medewerkers rijden vrijdagochtend vanaf de rand van Nijmegen naar Oosterhout, waar een aantal grote distributiecentra zit van onder meer Albert Heij en Lidl. ‘s Middags gaan de stakers actie voeren bij supermarkten in Nijmegen. Alles gebeurt volgens de bond coronaproof.

Meer en langere acties

Eerder deze maand zei FNV-bestuurder Willem Dijkhuizen dat als er geen beweging van de werkgevers komt, er meer en langere acties in het goederenvervoer komen. “Dan gaat Nederland er wel iets van merken.” Werkgeversorganisatie TLN meldde destijds nog altijd open te staan voor hervatting van het overleg.