Glenn Stols: ’Wat een geweldige auto!'

“Sinds acht maanden rijd ik op deze Renault T460 met lage cabine”, vertelt Glenn Stols. “Nieuw aangeschaft, maar ik had geen inbreng in de uitvoering of zo. Eerst was ik niet zo enthousiast over de keuze, maar toen ik de auto beter ging bekijken bij de dealer, ging ik hem al leuker vinden.”

Glenn Stols: ’Wat een geweldige auto!'| Routiers
Glenn Stols: ’Wat een geweldige auto!'| Routiers

Mijn Truck
Glenn Stols (27 jaar)
Renault T-460 Sleeper Cab
Wijsen Logistics in Maastricht

“En nu ik er mee rijd: wat een geweldige auto! De ruimte in de cabine, het comfort tijdens het rijden, de vering en de goede stoel. Ook na uren rijden heb je niet de neiging om hem te verstellen. Hij zit gewoon perfect. De stuurverstelling kan wat mij betreft wel wat beter, je kunt het stuur net niet genoeg kantelen om helemaal lekker te zitten. Via een menu kun je de verschillende stappen van de ‘eco-mode’ instellen, maar je merkt dat de ecostand de reacties van de motor wel vertragen. Als je gas geeft, gebeurt er eerst even vrij weinig, daarna gaat de motor aan het werk. De 460 pk-motor levert voldoende vermogen, daarover heb ik geen klagen. Verder ruimte genoeg in de cabine, alleen is de inrichting van de Renault wel wat koud. Ik heb zelf voor andere gordijnen gezorgd, en ook een televisie gemonteerd. Over het standaardbed was ik niet helemaal tevreden, maar mijn schoonmoeder maakte een matras op maat en nu slaap ik prima in mijn auto.” 

Eens per week naar Amsterdam

“Ik rijd heel veel distributieritten in heel Nederland. Winkelbevoorrading, maar ik kom ook veel op bouwplaatsen. Daarvoor rij ik met een eenassige citytrailer met een laadklep. Per jaar rijd ik 80.000 tot 120.000 kilometer. Dat zijn voornamelijk dagritten, maar eens per week heb ik een vaste rit naar Amsterdam. Vanuit Maastricht is die rit niet in één dag uit te voeren en dan overnacht ik in de cabine. Vaak bij de klant op het terrein, net zoals het uitkomt.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.