Gezelligheid troef in Café Otten

Café Otten in Coevorden bestaat al sinds 1872, maar vanaf 1975 is het écht een chauffeurscafé/restaurant geworden. Theo van Heemskerk runt dit café samen met zijn vrouw Janna sinds 3,5 jaar. “Een veilige haven waar chauffeurs kunnen eten, drinken, douchen, rusten en overnachten.”

Gezelligheid troef in Café Otten| Routiers
Gezelligheid troef in Café Otten| Routiers
Gezelligheid troef in Café Otten| Routiers

Hoewel Theo het goed naar zijn zin heeft als uitbater van Café Otten, denkt hij toch ook nog vaak terug aan de tijd dat hij zelf chauffeur was. “Ik ben tot voor drie jaar altijd chauffeur geweest en dat gevoel blijft.” Café Otten is van maandag tot en met vrijdag geopend van 5.30 tot 23.00 uur en op zaterdag is Otten open van 6.00 tot 9.00 uur.

Moderne sanitairvoorziening

Om met de tijd mee te gaan, renoveren Theo en Janna het hele pand stukje bij beetje. Zo hebben ze het café, inclusief het woonhuis laten voorzien van kunststofraamkozijnen en dubbelglas. Ook zijn op het dak zonnepanelen geïnstalleerd. Verder hebben ze nog niet zo lang geleden een moderne sanitairvoorziening gebouwd met twee ruime douches met kleedruimte, een aparte ruimte met wastafels en enkele toiletten. Het isoleren en vernieuwen van de wandbekleding van de achterwand van het café is het volgende project.

‘Domproat’

De klantenkring van Café Otten bestaat voor 90 procent uit chauffeurs. “De meesten komen ‘s avonds. Tussen 19.00 en 21.00 uur zit het hier meestal vol”, vertelt Theo. “Maar ook overdag komen er nogal wat chauffeurs voor even een drankje, een kop soep, een uitsmijter of gewoon wat ‘domproat’. Op de parkeerplaats van Café Otten is ruimte voor 25 combinaties. En daarbuiten kunnen er ook eens tien staan.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.