Geurt Trucks bestelt Mercedes met grootste opvouwbare laadkraan

Mercedes-Benz 29-03-2018
Geurt Trucks bestelt Mercedes met grootste opvouwbare laadkraan

Geurt Trucks bestelde een Mercedes-Benz Arocs 4553 LK 10×4 om het wagenpark uit te breiden. De meegeleverde laadkraan is een 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger en is daarmee de grootste opvouwbare laadkraan ter wereld.

Geurt Trucks bestelt Mercedes met grootste opvouwbare laadkraan

Arocs 4553 LK 10×4

Het bedrijf is een grote speler op gebied van verhuur en verkoop van materiaal voor (bouw)projecten wereldwijd. De Arocs 4553 LK 10×4 is een vijfasser, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Hij beschikt over een Mercedes Powershift 3 versnellingsbak en Servotwin-besturing. De truck werd officieel bij Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim ontwikkeld en voorbereid voor de opbouw van de 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger. Voor de stabiliteit werd rekening gehouden met de hoogte van het chassis, die bij deze vijfasser net wat lager ligt dan bij de reguliere versie van de Arocs. Dankzij de extra assen en het lange chassis is de 4553 LK robuust genoeg voor de zware inzet met de autolaadkraan die tot 30 ton kan tillen.

 

Multifuntioneel inzetbaar

De Arocs is voorzien van een dubbele PTO zodat er voldoende capaciteit aanwezig is voor de zware autolaadkraan. De achterassen van de vijfasser zijn luchtgeveerd en voor extra wendbaarheid is de achterste as gestuurd. Om de truck multifunctioneel inzetbaar te maken, is de Arocs inzetbaar als trekker en bakwagen en tevens geschikt voor zwaar transport tot 120 ton. Aan de buitenkant is de truck voorzien van Bi-Xenon verlichting en Alcoa Dura-Bright aluminium velgen. Vanwege de ruime BigSpace-cabine met vlakke vloer biedt de Arocs maximaal ruimte en comfort voor de chauffeur.

Mercedes-Benz laat weten dat er al een tweede Arocs vijfasser in bestelling staat bij Mercedes-Benz truckdealer Wensik.