Gert van Garderen: 'Heb respect voor opdrachtgever'

Mijn bedrijf 02-12-2020
Gert van Garderen: 'Heb respect voor opdrachtgever'

“Sinds 2012 ben ik na jaren in loondienst gewerkt te hebben voor mezelf begonnen”, vertelt Gert van Garderen. Hij lacht: “Of eigenlijk voor mijn vrouw zeg ik altijd.”

Gert van Garderen: 'Heb respect voor opdrachtgever'

Mijn Bedrijf
Wie: Gert van Garderen (49)
Truck: Scania S450
Bedrijf: G.J. van Garderen Transport, Giessen-Oudekerk

Gert van Garderen: 'Heb respect voor opdrachtgever'

“Voordat ik voor mezelf begon, had ik al een vaste opdrachtgever. Daardoor was voor mij de keuze ook gemakkelijker te maken om voor mezelf te beginnen. Deze opdrachtgever verzorgde de eerste jaren ook mijn planning. Ik reed toen wekelijks naar Italië. Na een paar jaar ben ik zelf de planning gaan doen en opdrachten gaan zoeken. Dat ging me meteen goed af. Sinds tweeënhalf jaar rijd ik voornamelijk nationaal en haal ik door heel Nederland kunststof restmaterialen op voor recycling. Dit doe ik voor de Plastic Company. Sinds anderhalf jaar heb ik er een tweede auto bij met hardwerkende en betrouwbare chauffeur. Ik kon qua capaciteit namelijk niet meer aan de vraag van de klanten kon voldoen. Deze rijdt overigens niet in een Scania, maar een DAF. Dat wilde hij graag en ik vind het belangrijk dat een chauffeur blij en tevreden is over de vrachtwagen waarin hij veel uren maakt.”

Gert van Garderen vervoert iets meer

“Wij rijden met volume (mega) opleggers, waardoor we net iets meer kunnen vervoeren. We proberen altijd iets extra’s te doen voor onze klanten en werken op tijd en correct. We doen wat we beloven en mocht dit door omstandigheden niet lukken, dan is er altijd eerlijk overleg met de klanten. Het is belangrijk respect te hebben voor je opdrachtgevers.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.