Gerard Harteveld: ’Denk goed na en doe!'

Mijn leven 13-09-2019
Gerard Harteveld: ’Denk goed na en doe!'

“Ik ben indertijd als vanzelfsprekend en met veel plezier begonnen als chauffeur/verhuizer in ons toenmalige familiebedrijf fa. G. Harteveld & Zn”, aldus Gerard Harteveld. “Nadat mijn oom was gestopt en mijn vader ziek werd, is dat bedrijf uiteindelijk opgehouden te bestaan en ben ik mijn eigen verhuisbedrijf gestart onder de naam Harteveld Verhuizingen.”

Gerard Harteveld: ’Denk goed na en doe!'

Mijn Leven
Wie: Gerard Harteveld (53)
Truck : Volvo
Bedrijf: Rollema Transport en Installatie, Delft

Gerard Harteveld: ’Denk goed na en doe!'

“Vele jaren sjouwde ik zelf mee; vooral piano’s en vleugels. Daarnaast behoorden ook inpakken, in- en uitladen en (de)monteren tot mijn dagelijkse bezigheden. Alles gedaan dus, maar de markt veranderde. Bovendien kreeg ik last van mijn rug. Na een hoop gedoe – economische crisis, twee mislukte fusies, het niet kunnen vinden van goed personeel en privéproblemen – besloot ik te stoppen met mijn eigen zaak. Ik zag een leuke baan bij Rollema Transport en Installatie. Directeur Wim Rollema was ook meteen enthousiast en binnen een paar dagen had ik de baan van field engineer. En dat bevalt uitstekend. Nu, na mijn vakantie, start ik tussen 5.00 en 7.00 uur en ga met een collega allerlei klussen doen in Nederland en België, zoals het brengen of halen van Coca-Cola-machines, koffiemachines en pinapparaten. Dat laatste ook na een plofkraak. Ook halen en brengen we fitnessapparatuur. Daarbij kunnen we dit alles desgevraagd ook installeren.” 

Gerard Harteveld: ’Denk goed na en doe!'

Altijd haasten, haasten

“Achteraf bezien was het zelfstandig chauffeur zijn voor mij vooral stress. Iedere vertraging kostte mij geld en dus was het altijd haasten, haasten. Dat is nu gelukkig heel anders. Uiteraard werken we ook nu zo snel als mogelijk, maar dat alles zonder al te veel stress. In loondienst komen de problemen immers niet meteen op jouw bordje, maar worden die doorgesluisd naar kantoor. Eens kijken hoe dit op den duur bevalt na toch dertig jaar een eigen bedrijf te hebben gehad.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.