‘Gelukkig is er nooit iets echt misgegaan’

Mijn lading 27-03-2019
‘Gelukkig is er nooit iets echt misgegaan’

“Hoewel m’n vader, die zelf chauffeur is, me afraadde ook chauffeur te worden, heb ik er nooit spijt van gehad. Hij was bang dat het chauffeursvak steeds minder leuk zou worden met alle regels en wetten, maar ik doe het graag.”

‘Gelukkig is er nooit iets echt misgegaan’

“Net als mijn vader en mijn broer – voor ons dus een echt familiebedrijf – werk ik ook voor Transportbedrijf Riksen, inmiddels alweer zestien jaar. En werk je voor een specialist in het transport van verpakte gevaarlijke goederen, dan is je dagelijkse lading inderdaad ADR. Ik rijd met een kastencombi en vervoer pallets met ADR-zendingen. De bestemmingen liggen voor mij in Nederland, de Benelux en Duitsland.”

‘Gelukkig is er nooit iets echt misgegaan’

Goed om kennis bij te spijkeren

“Om te mogen rijden met ADR volg ik om de vijf jaar in het kader van code 95 een tweedaagse cursus om mijn ADR-certificaat te verlengen. Er komen steeds meer regels omtrent transport en opslag van chemische producten en het is dan ook goed om je kennis daarover bij te spijkeren en op te frissen. Tot nu is er gelukkig nooit iets echt misgegaan met een lading die ik vervoerde. Ooit heb ik eens een kleine ammoniakzuurlekkage gehad, maar we weten dan precies wat we moeten doen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.