Geen werk voor de gemiddelde chauffeur

¨De handel en het transport van vis is een mooie tak van sport. Ik ben ermee opgegroeid en zou niet anders willen. Maar ik denk niet dat dit werk is voor de gemiddelde chauffeur. Het is zwaar werk. Vooral het laden en lossen van de kisten met vis die twintig of veertig kilo per stuk wegen.”

Geen werk voor de gemiddelde chauffeur| Routiers
Geen werk voor de gemiddelde chauffeur| Routiers
Geen werk voor de gemiddelde chauffeur| Routiers

Wie: Willem van Wijk (26)
Truck: DAF XF
Bedrijf: Visgroothandel W. van Wijk, Scheveningen
Waarheen: Nederland

Die van twintig kilo stapelen we met tweeën vijftien hoog en die van veertig tien hoog. Vervolgens is het de gestapelde kisten met een totaal gewicht van circa  vierhonderd kilogram bij het laden naar voren en bij het lossen naar achteren schuiven over de gladde vloer van de trailers. Voor nieuwe chauffeurs toch altijd weer een pittige klus waaraan ze erg moeten wennen. Het is dan ook lastig nieuwe chauffeurs te vinden. Ook nu we het bedrijf aan het uitbreiden zijn, en we op zoek naar twee chauffeurs, blijkt dat niet makkelijk.

Groei bij visgroothandel W. van Wijk

Hoewel er vangstbeperkingen gelden, lopen de zaken bij ons best goed. We vervoeren met onze drie vrachtwagens en twee bestelbussen veel vis tussen de visafslagen in IJmuiden, Urk en Spakenburg. Veel van de vis die we vervoeren, is bestemd voor de export. Dat gebeurt vanuit IJmuiden naar veel grote Europese steden. Met dat transport houden wij ons echter niet bezig.  Overigens vervoeren we ook steeds meer vis die uit het buitenland komt, vooral Suriname en de Malediven. Tot nu toe doen we dat met een busje en zo nodig met aanhanger. Maar gezien het volume en de afleveradressen, zouden we daar best een volledige route van kunnen maken. Nu ik mijn vakdiploma heb en we dus een transportvergunning hebben, kunnen we dat ook realiseren. ¨

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.