G. Vlastuin Transport neemt transportactiviteiten W.P. de Koning over

12-01-2022
G. Vlastuin Transport neemt transportactiviteiten W.P. de Koning over

G. Vlastuin Transport uit Ede neemt per 1 februari 2022 het Vurense bedrijf W.P. de Koning over. Beide logistiek dienstverleners hebben zich gespecialiseerd in speciaaltransport, zoals lengte-, breedte- en hoogtetransport. Vlastuin neemt zowel het personeel, opdrachtgevers en het wagenpark van W.P. de Koning over. 

G. Vlastuin Transport neemt transportactiviteiten W.P. de Koning over
Van links naar recht: Willem de Koning, Jaap Vlastuin, Gijsbert Vlastuin en Kasper Vlastuin.

Dankzij deze overname beschikt Vlastuin over 26 trekkende eenheden en 65 getrokken eenheden voor speciaaltransport. De transportbewegingen voor opdrachtgevers gaan door heel Europa.

Strategische keuze voor G. Vlastuin Transport

W.P. de Koning en Vlastuin hebben beiden een logistiek specialisme ontwikkeld die naadloos op elkaar aansluiten. Opdrachtgevers kloppen aan met complexe logistieke vraagstukken, grote, zware en hoge objecten vervoeren vraagt om grondige voorbereiding en uitvoering. “De overname van W.P. de Koning is voor ons een strategische keuze, omdat wij graag willen blijven groeien en investeren in de toekomst”, zeggen directieleden Jaap, Gijsbert en Kasper Vlastuin van G. Vlastuin Transport. “De toenemende klantvraag naar turnkeyoplossingen kunnen we hiermee nog beter invullen.”

Exceptioneel transport en zeetransport

De overname van W.P. de Koning betekent voor Vlastuin ook een uitbreiding van het dienstenpakket. Exceptioneel transport met ADR is een nieuwe logistieke dienst waar opdrachtgevers gebruik van kunnen maken. Vorig jaar organiseerde Vlastuin zelf al diverse zeetransporten, dankzij de overname wordt het dienstenpakket uitgebreid met het zeewaardig verpakken van containers en flat racks.

Familiebedrijven

Zowel Vlastuin als W.P. de Koning is een familiebedrijf. “De cultuur bij W.P. de Koning past goed bij onze manier van werken”, zeggen de drie directieleden. “Gedeelde waarden als klanttevredenheid, betrouwbaarheid, denken in kansen mogelijkheden en focus op continu verbeteren horen er ‘gewoon’ bij. Naast onze overlap in logistieke diensten maakt eenzelfde cultuur de overgang voor opdrachtgevers en personeel in onze beleving gemakkelijk.”

Veranderde bedrijfsstructuur

De bedrijfsstructuur van Vlastuin verandert ook. Gijs Vlastuin richtte het bedrijf op in 1983. Inmiddels staat de tweede generatie Vlastuin aan het roer. De drie broers Jaap, Gijsbert en Kasper Vlastuin vormen het directieteam van Vlastuin.

Willem de Koning, de voormalige eigenaar van W.P. de Koning, gaat zich toeleggen op het verhuren van opleggers en containers, op- en overslag en gebruikte truckhandel.

Lees ook: Actros 4163 8×4 SLT voor G. Vlastuin Transport