'Ferrari, Porsche? Doe mij maar een Scania'

10-12-2020
'Ferrari, Porsche? Doe mij maar een Scania'

Diego Maradona bezat een zwarte Ferrari Testarossa, een Porsche 928 en talloze andere bolides. Toch reed de onlangs overleden voetbalster gedurende een aantal jaren het liefst in zijn Scania. 

'Ferrari, Porsche? Doe mij maar een Scania'

Maradona’s voorkeur voor de blauwe vrachtwagen had alles te maken met zijn drugsgeschiedenis. In 1994 speelde hij zijn laatste wereldkampioenschap. Het werd een toernooi dat voor hem in alle opzichten uitliep op een sof. De witblauwen werden in de achtste finales uitgeschakeld en Maradona werd uit het toernooi gezet vanwege drugsgebruik. Het betekende het einde van zijn interlandcarrière. Terug in Argentinië werd ‘Pluisje’ achtervolgd door journalisten. Maradona probeerde hen te ontlopen door steeds in een andere auto te verschijnen, maar dat werkte niet. Uiteindelijk koos de Argentijn voor de hoge zit van zijn Scania-trekker, waarmee hij uit het zicht van de fotografen en journalisten wist te blijven.

'Ferrari, Porsche? Doe mij maar een Scania'

Scania 113H

Opvallend genoeg had de voormalige voetballer de vrachtwagen, een hemelsblauwe Scania 113H met Amerikaanse torpedoneus, ooit gekocht voor een antidrugscampagne. Hij verscheen voor het eerst in de truck toen hij in 1997 na een eerdere dopingschorsing terugkeerde bij zijn club Boca Juniors. Maradona had naar eigen zeggen het licht gezien en kocht de truck om door heel Argentinië te reizen en actie te voeren tegen drugsgebruik.
(Bron: Nieuwsblad Transport, foto: Scania Argentina)