Fatrans aan de slag met nieuwe Frigoblock koeling combi’s

Fatrans, (geconditioneerd) vervoerder en distributeur van verse voedingsmiddelen, schafte onlangs twee nieuwe combi’s met Frigoblock-koeling aan. Ook neemt het bedrijf vijf nieuwe trekkers in gebruik. Twee van die trekkers bevatten een generator waarmee een SLXi Hybrid trailer unit kan worden aangedreven.

Fatrans aan de slag met nieuwe Frigoblock koeling combi’s| Routiers
Fatrans aan de slag met nieuwe Frigoblock koeling combi’s| Routiers
Fatrans aan de slag met nieuwe Frigoblock koeling combi’s| Routiers

“De wagens zijn voorzien van de nieuwste ontwikkelingen. De combi’s zijn uitgerust met de EK13L koelmachine van Frigoblock waarvan de aandrijving geschiedt door middel van een generator. Die is gekoppeld aan de schone Euro 6 motor. Twee van de vijf trekkers worden als experiment uitgerust met een generator waarmee de Thermo King SLXi Hybrid trailer unit kan worden aangedreven. Door deze toepassing wordt de uitstoot van C02 teruggedrongen. Dit komt doordat de koelmotor geen gebruik hoeft te maken van de dieselmotor.”, aldus Marco Stricker, facilitair manager bij Fatrans.

Bij Fatrans draait het om ultravers vervoer

Bij Fatrans is vers aanleveren erg belangrijk. De bedrijfsvoering is hier compleet op ingericht. “Strak plannen en stipt leveren staan bij ons hoog in het vaandel”, vertelt Marco Stricker. “We hebben een groot retailnetwerk in Nederland, België en Duitsland op het gebied van gekoeld transport. Ons wagenpark, voornamelijk DAF en Volvo, bestaat uit 45 trekkende eenheden. Deze bestaan uit 7 combi’s en 38 trekkers en een 50-tal trailers.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.