Europees geld voor Nederlandse truckparkings

Nederland krijgt dit jaar € 62 miljoen subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten, waaronder  € 6,5 miljoen voor beveiligde truckparkings.

Europees geld voor Nederlandse truckparkings| Routiers
Europees geld voor Nederlandse truckparkings| Routiers

Ook komt € 11,4 miljoen beschikbaar voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal. Om het spoorgoederenvervoer te verbeteren is er € 8 miljoen aan Europees geld beschikbaar voor aanpassingen aan het spoor bij Amersfoort en € 8,7 miljoen voor het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven.

Beveiligde truckparkings

Voor de aanleg van vijf beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens komt zoals gezegd € 6,5 miljoen beschikbaar. Met het geld worden 1.600 parkeerplekken met voorzieningen voor chauffeurs aangelegd langs belangrijke snelwegen voor het goederenvervoer van en naar de Rotterdamse haven. De truckparkings komen langs de A15 bij Ridderkerk, de A16 bij Moerdijk, de A67 bij Maasbree, de A76 bij Bocholtz en bij de haven van Vlissingen. Het is voor het tweede jaar dat minister Van Nieuwenhuizen en de bestuurders van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Limburg en Zeeland succesvol geld ophalen in Brussel voor beveiligde truckparkings. Vorig jaar ging het om een bedrag van € 4 miljoen.

Eén hoofdnetwerk

De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen. Subsidie kan met instemming van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Bij de Europese Commissie worden aangevraagd door overheden en bedrijven.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.