Engeland verplicht opnieuw coronatest voor chauffeur

coronacrisis 29-03-2021
Engeland verplicht opnieuw coronatest voor chauffeur

Vrachtwagenchauffeurs die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, kunnen vanaf 6 april te maken krijgen met verplichte coronatesten. Ze moeten zich in eerste instantie binnen 48 uur laten testen. Daarna moet iedere 72 uur een coronatest volgen, zegt minister van Transport Grant Shapps.

Engeland verplicht opnieuw coronatest voor chauffeur

Het Verenigd Koninkrijk wil met die nieuwe regels de verspreiding van nieuwe coronavarianten beter kunnen monitoren. Die gemuteerde versies van het virus worden gezien als besmettelijker. De Britse regering had niet-essentiële internationale reizen al verboden, maar vrachtwagenchauffeurs vallen niet onder dat reisverbod.

Verplichte coronatest

De nieuwe testplicht geldt alleen voor vrachtwagenchauffeurs die meer dan twee dagen in het Verenigd Koninkrijk blijven. Er wordt een uitzondering gemaakt voor bestuurders uit de zogeheten Common Travel Area (Gemeenschappelijk Reisgebied), waar onder meer buurland Ierland en de Kanaaleilanden onder vallen.

Voldoende sneltesten

Vergelijkbare regels zorgden eind vorig jaar nog voor chaos in Engeland. Toen ging het om een testplicht die Frankrijk had ingevoerd voor vrachtwagenbestuurders uit het Verenigd Koninkrijk. Een ingewijde zei vrijdag dat dit keer naar verwachting voldoende sneltesten beschikbaar zijn. Daardoor zou grote overlast nu moeten uitblijven.