Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

Man 23-03-2021
Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

De nieuwste trekker in de vloot van logistiek dienstverlener HdB Logistics is een MAN TGX 18.470 XXL 4×2. Het is de eerste MAN-truck voor dit bedrijf.

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

Het wagenpark van HdB Logistics is uiteenlopend en omvatte drie merken voordat de nieuwe MAN eraan werd toegevoegd. Directeur Niels de Boer: “De keuze voor dit merk lag voor de hand, gezien de relatie met onze buurman, MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens. Die voert het onderhoud van onze vloot grotendeels uit: niet alleen van de trucks, maar ook onderhoud en reparatie van het getrokken materieel.” 

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

MAN TGX met XXL-cabine

De ervaringen met Wierda Bedrijfswagens resulteerden in de aanschaf van een MAN. Die beslissing werd vorig jaar genomen en er werd gekozen voor het uitlopende model, de TGX met de XXL-cabine. Deze is voorzien van speciale striping, kleurstelling en details als een glanzend zwart gespoten ondergrille.

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

Hydrauliekset 

De trucks van HdB Logistics hebben een vaste chauffeur en er wordt gewerkt met vaste opleggers. “Het materieel is belangrijk voor ons en door de chauffeur een vaste combinatie te geven blijft alles in topconditie”, aldus De Boers mededirecteur Tjerk Hamstra. De MAN TGX is uitgerust met de bewezen zuinige D26-krachtbron met 470 pk in combinatie met de MAN TipMatic 12+2-versnellingsbak. De trekker is voorzien van een PTO-aangedreven RTI-compressor en een hydrauliekset voor de toepassing met walking-floor- en bulkopleggers. Verder is de truck voorzien van een zonneklep met ingebouwde lichtbak, extra verlichting, aluminium wielen en een zwartgespoten ondergrille. Ook de brandstoftank en de behuizing van de compressor zijn in hoogglanszwart gespoten.

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

HdB Logistics doet ook in bulk

Het in Joure gevestigde HdB Logistics is in zes jaar tijd gegroeid naar veertien eigen trucks en negen vaste charters. Het bedrijf heeft pas sinds drie jaar eigen trucks en is gespecialiseerd in het transport van fulltruckloads, stukgoed, losgestorte producten en bulkladingen. Tevens is HdB Logistics actief in warehousing en heeft het een bulktak: HdB Bulk Logistics. Dat betekent dat in bigbags aangevoerde lading wordt overgeslagen in bulkopleggers. De lading loopt uiteen van gerecycled plastic tot levensmiddelen, waaronder zout, gluten en aardappelmeel. Het materieel van HdB Bulk Logistics is dan ook gecertificeerd voor het transport van levensmiddelen en diervoeders. De ritten die HdB uitvoert voor de verschillende opdrachtgevers voeren de trucks door heel Europa met Duitsland, Frankrijk en de Benelux als belangrijkste bestemmingen. De vloot van de veertien eigen trucks, aangevuld met vaste charters, rijdt met schuifzeilopleggers, walking-floor- en bulktrailers.

Tjerk Hamstra en Niels de Boer van HdB Logistics met de nieuwe MAN.