E. van Wijk neemt Ryano Logistics over

02-06-2021
E. van Wijk neemt Ryano Logistics over

De E. van Wijk Group, een internationale logistiek dienstverlener uit Giessen, heeft Ryano Logistics uit Klundert overgenomen.

E. van Wijk neemt Ryano Logistics over
Ewout van Wijk (links) en Pieter van der Weijden.

Beide bedrijven werken al jaren nauw samen. Ewout van Wijk, ceo van de E. van Wijk Group, startte er in 2010 zijn carrière in de functie van projectmanager. Twee jaar later nam hij er de dagelijkse leiding over. Deze periode blijkt een waardevolle voorbereiding te zijn geweest op de overname. “De contacten zijn, ook na mijn vertrek bij Ryano, altijd erg goed en vriendschappelijk gebleven”, aldus Van Wijk. 

E. van Wijk ideale kandidaat

Ryano Logistics werd negentien jaar geleden opgericht door Pieter van der Weijden. “Ik begin waar de meesten stoppen”, vertelt Van der Weijden. “Gaat niet bestaat niet. Complexe logistieke vraagstukken zijn geen probleem maar een uitdaging. Omdat bedrijfsopvolging niet voorhanden is, ben ik mij tijdig gaan bezighouden met verkoop. De jarenlange intensieve samenwerking met de E. van Wijk Group heeft er toe geleid dat zij voor mij de ideale overnamepartij zijn.”

Van Wijk vult aan: “Omdat wij al jaren voor Ryano rijden en vanuit onze klanten met regelmaat de vraag naar project- en/of exceptioneel transport krijgen, was de overname een voor de hand liggende stap. Deze overname verbreedt onze capaciteit en dienstenpakket enorm.”

Kennis in huis houden

Met de overname breidt de E. van Wijk Group haar wagenpark uit met ruim zeventig eenheden. De medewerkers van Ryano kunnen rekenen op continuïteit – hun banen zijn gegarandeerd. “De expertise van de medewerkers is van groot belang, die kennis houden we graag binnen”, zegt Van Wijk. 

Exceptioneel transport komt erbij

De E. van Wijk Group is gevestigd in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne. Met een vloot van ruim 350 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke pakket bevat warehousing, crossdocking, groupagevervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. Met de overname wordt daar exceptioneel transport aan toegevoegd. Bij het bedrijf zijn ruim achthonderd medewerkers in dienst, die gezamenlijk een omzet genereren van € 100 miljoen.