Drie looproutes doorkruisen wegrestaurant Napoleon

Wat je van onze zuiderburen al niet kunt leren. Van de ene dag op de andere van wegrestaurant overgaan naar take away en zo de deuren geopend houden. Ad Valk van wegrestaurant Napoleon in Hank kan het collega-wegrestauranthouders van harte aanraden. 

Drie looproutes doorkruisen wegrestaurant Napoleon| Routiers
Drie looproutes doorkruisen wegrestaurant Napoleon| Routiers
Drie looproutes doorkruisen wegrestaurant Napoleon| Routiers
Drie looproutes doorkruisen wegrestaurant Napoleon| Routiers

Het is aanpassen, maar dan heb je ook wat. Je voldoet aan een behoefte. “Regelmatig hebben chauffeurs die bij ons afhalen al een paar dagen geen warme maaltijd meer gehad.” Of douche.

Napoleon: even geen Brabantse gezelligheid

Wat direct opvalt bij binnenkomst in het wegrestaurant, zijn de talrijke donkerbruine stoelpoten die fier de lucht in steken. Het is overduidelijk geen business as usual hier. Van de Brabantse gezelligheid, die wordt gemeld op de website, is nu geen sprake. In februari schoven chauffeurs nog gebroederlijk bij elkaar aan tafel om de dag te bespreken, nu is in één oogopslag duidelijk dat we zijn overgegaan naar een ander tijdperk. Maar loop je even verder door naar de toog, dan kun je daar gewoon je bestellingen kwijt. Routineus, alsof ze al tijden zo werken, helpen de medewerkers hun klanten. Vanachter plastic, voor de veiligheid. 

Take away

Begin maart voelde eigenaar Ad Valk wel aan zijn water dat er wat te gebeuren stond. Even later stond de wereld op zijn kop. België kondigde meteen ferme maatregelen af om het aantal coronabesmettingen van landgenoten in te dammen. Horecabedrijven in dat land moesten hun deuren per direct sluiten. Collega-bedrijf Joost truckshop in Meer, niet ver verwijderd van het dorp Hank waar Napoleon zit, bedacht een list: ze zetten een take away op poten. Goed idee, besloot Valk. Daarop gooide ons land het openbare leven eveneens plat en gooide ook dit wegrestaurant het roer resoluut om.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.