DPD Nederland samen met Vos Logistics over op HVO

DPD Nederland samen met Vos Logistics over op HVO

DPD Nederland stapt in samenwerking met Vos Logistics over op het gebruik van HVO-brandstof (Hydrotreated Vegetable Oil) in alle transporten die Vos Logistics voor DPD uitvoert. Deze stap brengt beide bedrijven dichter bij hun ambitie om in 2040 een net-zero uitstoot te bereiken.  

DPD Nederland samen met Vos Logistics over op HVO

Door over te schakelen op HVO-brandstof verwacht DPD de CO2-uitstoot van de transporten die Vos Logistics voor hen uitvoert, met ongeveer 60% te verminderen ten opzichte van het gebruik van reguliere diesel. Dit betekent een aanzienlijke vooruitgang waarmee DPD niet alleen de uitstoot compenseert maar ook actief vermindert.

Grote stap voor DPD

Maurice Loef, Director Linehaul bij DPD Nederland, licht toe: "Vos Logistics is de eerste vervoerder op onze internationale linehaul die HVO voor ons implementeert. Met het gebruik van HVO-brandstof voor deze transporten, zien we dat ongeveer 10% van de dagelijkse kilometers we afleggen nu op HVO100 gebeurt. Dit is een grote stap in onze missie om in 2040 klimaatneutraal te zijn en het helpt ons om onze CO2-voetafdruk te verkleinen."

Duurzaamheid blijft een topprioriteit voor DPD. "Onze gezamenlijke beslissing om HVO100 te gebruiken voor de kilometers van DPD, kan van invloed zijn op de toewijzing van toekomstige transportopdrachten," voegt Loef toe. "Dankzij deze transitie verminderen we de uitstoot aanzienlijk voor veel van onze transportroutes naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Ons streven is om deze duurzamere aanpak in de toekomst ook op andere regio's toe te passen."

Volledige transparantie

Vos Logistics heeft een transparant en effectief rapportagesysteem ontwikkeld om het gebruik van HVO te volgen en te bewijzen. Elke maand biedt Vos Logistics DPD daarmee volledige transparantie en bewijs voor het gebruik van HVO. Dit systeem helpt Vos Logistics om de implementatie van HVO samen met DPD efficiënt en effectief te volgen.

Lees ook: Vrachtwagenbezitters ontvangen brief over zero-emissiezones