‘Dit rondje verveelt me nooit’

19-02-2019
‘Dit rondje verveelt me nooit’

“Vannacht heb ik voor de zoveelste keer weer m’n rondje gereden met strooiwagen om de wegen binnen de gemeente Bernheze begaanbaar te houden.”

‘Dit rondje verveelt me nooit’

Wie: Jeroen van Zandbeek (45)
Truck: Mercedes Arocs 8×4
Bedrijf: Van Boxtel Groep, Heeswijk
Waarheen: Gemeente Bernheze

‘Dit rondje verveelt me nooit’

“We zijn binnen de Van Boxtel Groep met een vast clubje van zes chauffeurs die als de gemeente daartoe oproept de hoofd- en binnenwegen preventief strooit met zout en/of sneeuwvrij maakt. Hoewel we dit werk naast ons reguliere werk doen en dat qua uren dus best pittig is, verheug ik me altijd weer op winterse omstandigheden. Het liefst van dat kwakkelweer met overdag dooi en ‘s nachts onder nul. Dan weet je van tevoren al dat je weer de weg op mag om al dan niet preventief te strooien.”

‘Dit rondje verveelt me nooit’

Als eerste over de witte wegen

“Vraag me niet waarom, maar ik vind het heerlijk om ‘s nachts rond te rijden op de strooiwagen. Het zal wel te maken hebben met als eerste over die witte wegen te kunnen rijden en het rustgevende van de nacht en de ochtend. Ik doe dit strooiwerk vanaf het begin dat ik bij Van Boxtel in vaste dienst ben gekomen 22 jaar geleden. Vanaf het eerste moment rij ik hetzelfde rondje van circa 90 km waarover ik zo´n 3,5 uur doe: Heeswijk-Loosbroek-Heesch-Nistelrode-Vorstenbosch-Heeswijk.”

“Zowel de sfeer bij Van Boxtel als bedrijf als onder de chauffeurs die strooien is goed. We beginnen altijd samen rond 4.00 uur met een kop koffie. Dan in een uur alles klaarmaken. Zo laadt de kraanmachinist, een van onze zes chauffeurs, de containers met circa 4 kuub zout en zetten we onder meer de strooikop op de auto’s. We werken als team en dan gaat het snel. Vervolgens gaan we alle zes op pad en rijden we onze eigen routes die we perfect kennen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.