Corona is en blijft het belangrijkste gespreksonderwerp als je met een horecaondernemer praat. Dat geldt ook voor Piet Wemmers, eigenaar van Restaurant & Cateringservice Dik Voor Elkaar in Dordrecht. “De omzet is enorm gedaald en we zien veel minder chauffeurs. Gelukkig redden we het nog, maar we hopen op betere tijden.”
‘Dik voor elkaar’ had Piet Wemmers het tot half maart, om de situatie tot voor de coronamaatregelen maar eens toepasselijk te schetsen met de naam van zijn bedrijf. Een goedlopend restaurant en cateringservice dus met in hetzelfde pand een snackbar/broodjeszaak en een aparte ruimte voor feesten en partijen. “Doordeweeks zaten er van maandag- tot en met donderdagavond minimaal twintig chauffeurs in ons restaurant en waren we overdag erg druk met bestellingen van broodjes, snacks, schotels enzovoorts voor de honderden medewerkers van bedrijven hier in de buurt. Daarnaast hebben we natuurlijk de cateringservice inclusief barbecues voor feesten en partijen op locatie. Kortom: de wind in de zeilen. Maar toen was er de lockdown half maart…”
Piet Wemmers: “We zien minder chauffeurs.”
Meer
-
Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?
Het is zover: de sneeuwkettingen mogen weer uitgepakt worden. De winter breekt aan en dat sneeuwkettingen jou veilig houden tijdens lange ritten in de... -
Beïnvloeding rijvaardigheid: ‘Eén epileptische aanval, twee jaar geen vrachtwagen rijden’
Dat alcohol en drugs de rijvaardigheid beïnvloeden is algemeen bekend. Maar dat geldt ook voor bepaalde medicijnen en aandoeningen. Waar moet je op ... -
Zorgen om gevolgen importverbod Russische olie: ‘Wel krapte, geen dieseltekort’
5 december is traditioneel een dag met leuke verrassingen. Voor het wegtransport en andere dieselgebruikers wacht dit jaar een minder leuke ... -
Eten in Farmsum: ‘Er zijn geen nettere mensen dan chauffeurs’
Voor de gemiddelde Nederlander is Delfzijl het eind van de wereld, maar de truckers die vaste klant zijn bij Hotel-Wegrestaurant Schipper in Farmsum ...