Deze week: Routiers 6 en het Routiers Cabineboek 2021!

21-12-2020
Deze week: Routiers 6 en het Routiers Cabineboek 2021!

Routiers 6 valt deze week bij je in de brievenbus. Meegeseald zit het Routiers Cabineboek 2021, waarmee je het hele jaar uit de voeten kunt. Hierin staan mooie foto’s, handige tips en belevenissen van collega’s over het leven op de weg. Maar wat valt er te lezen in de laatste Routiers van 2020?

Deze week: Routiers 6 en het Routiers Cabineboek 2021!

Nou, we rijden mee met Nedcargo-chauffeur Peter van Donk, die onderweg merkt dat mensen soms een kortje lontje hebben. “Ze zijn de huidige situatie zat.” We duiken het bos in met Ronald den Breejen, die veel bomen vervoert achter zijn Volvo FH4 500 pk. En in Mijn Leven vertelt Stephanie van den Brink – die zowel de cover van het magazine als die van het Cabineboek siert – dat een leven bestaande uit veel kruispunten haar niet langer aantrok. Dus rijdt ze nu tot haar grote tevredenheid op een bakwagen.

Deze week: Routiers 6 en het Routiers Cabineboek 2021!

Lockdown

Het wegrestaurant dat in deze Routiers aan bod komt, is Frederikshaven in het Drentse Uffelte. Uiteraard heeft deze truckstop ook te kampen met de gevolgen van het coronavirus en de huidige lockdown. Maar eigenaren Hendrik en Tanja Drees zitten niet bij de pakken neer; zij houden het restaurant open voor afhaalmaaltijden. “Chauffeurs kunnen alles van het menu bestellen.”

In de aanpalende provincie Overijssel wil het bestuur het tekort aan vrachtwagenparkeerplaatsen drastisch aanpakken. Het kan de broers Jan-Peter en Anton Müller van Transportgroep A. Müller niet snel genoeg gaan. Zij hebben al jaren plannen om een vrachtwagenparkeerplaats te realiseren, maar voor een gezonde financiering en exploitatie hebben ze de hulp nodig van gemeente en provincie. Terwijl de A1 in het oosten van land heel goed een truckparking zou kunnen gebruiken.

Lees het in Routiers!

Uiteraard komen er ook een aantal trucks voor het voetlicht rijden. We besteden aandacht aan de MAN TGX, die tot International Truck of the Year is gekozen. En we gaan de weg op met de nieuwe Scania 540S. Wat er nieuw aan is? Lees het in Routiers!

Nog geen abonnee? Klik HIER.