De nieuwe Routiers ligt deze week op de mat!

25-05-2020
De nieuwe Routiers ligt deze week op de mat!

Deze week is het dan zover: de nieuwe Routiers valt op de mat. Vanwege de uitbraak van het coronavirus – en de gevolgen daarvan voor Routiers-uitgever BDUvakmedia – waren we genoodzaakt de nummers 2 en 3 samen te voegen.

De nieuwe Routiers ligt deze week op de mat!

Ook de Routiers-lezers hebben onvermijdelijk met de coronacrisis te maken, hetzij als eigen baas hetzij als werknemer. In dit nummer gaan we het virus dan ook niet uit de weg.

De nieuwe Routiers ligt deze week op de mat!

Routiers op bezoek bij Napoleon

Zo gaan we in op de vraag of de controle op het wel of niet hebben van het coronavirus de privacy van chauffeurs zomaar opzij kan zetten. En de redactie brengt een bezoek aan wegrestaurant Napoleon. Het restaurant is nu een take away en chauffeurs kunnen gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen, maar zij moeten zich wel houden aan de uitgestippelde vaste looproutes.

Veilig en veilig

Behalve een aantal chauffeurs – waarvan Henny ‘hijst’ Berkvens op de cover staat – in de Mijn Routiers-rubrieken, spreken we drie KTO’ers over hoe veilig chauffeurs onderweg de nacht kunnen doorbrengen. “Alleen een parkeerplek is niet voldoende voor een comfortabele en veilige overnachting.” Over veiligheid gesproken: hoe veilig zijn vrouwelijke chauffeurs bij transportbedrijven en onder collega’s? Shirley werd seksueel geïntimideerd en wil het taboe dat hierop ligt, doorbreken.

Nieuwe trucks

Natuurlijk is in deze uitgave ook het nodige te lezen over nieuwe trucks. Zo gaan we uitgebreid in Volvo’s verse viertal: twee nagelnieuwe (FH en F16) en twee flink verfriste vrachtwagens (FM en FMX). Kijk hier voor een aantal introductiefilmpjes. En MAN introduceerde een compleet nieuwe truckgeneratie. Beide merken gaan er prat op dat hun nieuwe modellen voor en door de chauffeur zijn ontwikkeld. Lees en oordeel zelf! En kijk dan daarna even met ons mee naar de toekomst met het artikel over de ontwikkeling van waterstoftrucks.

Veel leesplezier met deze Routiers! Nog geen abonnee? Klik HIER.