De Kar: in rook opgegaan en uit de as herrezen

Neem afslag 21 op de A1 en binnen de kortste keren heb je het fraaie wegrestaurant De Kar in Klarenbeek bereikt. Het nieuwe ofwel oude restaurant draait sinds een jaar weer op volle kracht. Mede dankzij het fijne, vaste team dat is ontstaan. Zeven jaar terug woedde er hier een helse brand. 

De Kar: in rook opgegaan en uit de as herrezen| Routiers
De Kar: in rook opgegaan en uit de as herrezen| Routiers
De Kar: in rook opgegaan en uit de as herrezen| Routiers
De Kar: in rook opgegaan en uit de as herrezen| Routiers

De uitbaters zijn laaiend enthousiast. Zowel over De Kar als over hun team. “Samen met hen bieden we gezelligheid voor chauffeurs die van huis weg zijn”, aldus Jelly en Edwin Veeneman. Ze doen dat met een team wat bestaat uit een aantal parttimers, een fulltimer en een leerling. Gezelligheid vinden ze belangrijk. “Wij willen onze gasten goed kennen. Het is het mooiste als ze zeggen: ‘Geef mij hetzelfde als altijd’.” De twee zijn echte horecadieren. Werkend in een restaurant keken ze elkaar voor het eerst in de ogen. “Hier beginnen, was de beste beslissing die we ooit genomen hebben.” 

De Kar krijgt groter parkeerterrein

De Kar gaat het parkeerterrein uitbreiden. Momenteel is er plek voor 25 auto’s, en dat worden er veertig. De familie De Croon heeft het terrein ernaast aangekocht, en een deel daarvan komt bij de parkeerplaats. “Chauffeurs denken nu al gauw dat wij vol staan, omdat het hier niet zo groot is”, zegt Edwin. “Maar regelmatig heb ik wel degelijk nog plek. Met meer parkeermogelijkheid weten chauffeurs dat de kans groot is dat ze hier terechtkunnen. En ondertussen raad ik ze aan om gewoon effe te bellen of er plaats is.” 

Keukenscepter

Edwin zwaait momenteel zelf de scepter in de keuken. Dat blijkt uit nood geboren, want nog liever staat hij voor in de zaak. “Weet jij soms iemand?” Iedere dag bereidt hij vers drie dagmenu’s voor chauffeurs a € 12,50: bijvoorbeeld stamppot (recepten van zijn moeder), Italiaanse pasta of rijstgerechten en aardappels, vlees en groentemaaltijden. Daarnaast voeren ze een uitgebreide menukaart met salades, soepen, onder andere spareribs, schnitzels, een vegetarische quiche en kindermenu’s. In de zaak staan twee grotere tafels waar chauffeurs regelmatig neerstrijken, maar een stamtafel is niet aanwezig. Bij De Kar kan iedereen op die plaats zitten waar hij zin in heeft.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.