Dasselaar Transport: 'Veertien immigranten in m'n trailer'

Jarenlang heb ik op het Midden-Oosten gereden, maar vanwege te lage tarieven ben ik daarmee gestopt. Ik rijd nu voor een Belgische opdrachtgever iedere week naar Engeland en Schotland. Het is enorm uitkijken dat er geen vluchtelingen in je trailer proberen te kruipen.

Dasselaar Transport: 'Veertien immigranten in m'n trailer'| Routiers
Dasselaar Transport: 'Veertien immigranten in m'n trailer'| Routiers
Dasselaar Transport: 'Veertien immigranten in m'n trailer'| Routiers

Drie jaar geleden is me dat, ondanks dat ik altijd voorzichtig ben, toch overkomen. Ondanks alle controles aan Franse zijde door de Franse en Engelse douane, alhoewel er die keer geen röntgenscan werd gedaan, bleken er achteraf maar liefst veertien immigranten ´s nachts in de koeltrailer te zijn geklommen.

Lading moest worden vernietigd

Ik kwam er pas achter dat ik ´passagiers´ had toen ik zo´n honderd kilometer onder Londen stopte bij een service station langs de M3. Ik hoorde wat gerommel in de koelcontainer en zag tot mijn stomme verbazing dat er veertien mensen uitkwamen. Om geen torenhoge boete op te lopen en niet voor verhoor naar het politiebureau te hoeven, heb ik de trailer snel weer op slot gedaan en ben snel weggereden. Hoewel ik blij en opgelucht was dat ze me niet hadden gepakt, had ik nog wel een ander probleem. Ik vervoerde een lading kaas. Die veertien immigranten hadden een dikke nacht in de trailer gezeten en het was dus een grote rotzooi achter in. De lading zou moeten worden vernietigd, een behoorlijke schadepost. Door dit voorval ben ik natuurlijk nog voorzichtiger geworden dan ik al was, maar het houdt me niet tegen.

Wie: Bertus Dasselaar (72)
Truck: Volvo F89
Bedrijf: Dasselaar Transport, Dronten
Waarheen: Engeland en Schotland

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.