Danny van den Berg: ‘De diversiteit bevalt me'

“Sinds 2 december vorig jaar werk ik bij Melis Logistics in Duiven en dat bevalt me uitstekend”, constateert Danny van den Berg. 

Danny van den Berg: ‘De diversiteit bevalt me'| Routiers
Danny van den Berg: ‘De diversiteit bevalt me'| Routiers

Wie: Danny van den Berg (30)
Voertuig: Volvo FH4
Bedrijf: Melis Logistics, Duiven
Waarheen: Nederland

“Ik vervoer vooral Atag-keukenapparatuur, zonnepanelen, isolatiemateriaal, maar zo nu en dan ook iPhones van Apple. Die diversiteit aan producten en dus ook bestemmingen en routes maakt dit werk leuk en uitdagend. Precies wat ik leuk vind, want ik ben niet iemand om steeds hetzelfde te doen. De ritten zijn afhankelijk van wat we vervoeren. Zo laden we de keukenapparatuur bij Atag in Duiven. We zitten dan meestal ramvol met 32 europallets in de trailer en rijden die dan uit in het zuiden van het land naar bijvoorbeeld een MediaMarkt, Expert of andere verkopers van keukenapparatuur. Wat ik daarbij soms lastig vind, is het ongeduld van mensen op straat. Ze verwachten als ik ergens in een smalle straat moet lossen, dat ik zomaar even opzij ga, zodat zij er langs kunnen. Dan beland je in discussies waar je helemaal geen zin in hebt. Mensen zijn gehaast en willen niet begrijpen dat wij ook alleen maar ons werk doen en even tijd nodig hebben om te lossen. Tja, dat is dan maar zo.” 

Danny van den Berg: kasten- of huiftrailer

“Leuk is ook het rijden voor Kruidvat, soms op de zaterdagen, of voor Apple. Voor die laatste worden we dan begeleid door een volgauto gezien de waarde van de lading. Afhankelijk van de aard van de lading rijden we afwisselend met kastentrailers die goed afgesloten kunnen worden of huiftrailers. Die laatste kun gerust inzetten voor een lading zonnepanelen. Die haal je er namelijk niet zomaar even uit.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.