Daniëlle Troost: ’De mensen in Roemenië zijn heel aardig’

Mijn rit 02-02-2022
Daniëlle Troost: ’De mensen in Roemenië zijn heel aardig’

Daniëlle Troost maakte afgelopen herfst een uitgebreide internationale rit. Dat was zo’n mooie tocht, dat ze een fotoboek maakte ter herinnering aan deze bijzondere reis. 

Daniëlle Troost: ’De mensen in Roemenië zijn heel aardig’

Wie: Daniëlle Troost 
Truck: Scania R520 V8 
Bedrijf: Jacsped
Waarheen: Zweden, Griekenland (en alles daar tussenin)
 

“Ik werk nu zeven jaar als chauffeur en leerde mijn vriend onderweg kennen; hij is ook trucker. We hebben een eigen bedrijf met twee auto’s. Mijn truck, een DAF XF 480, deel ik wel met iemand anders, want ik rijd sinds de komst van onze dochter nog maar twee dagen in de week. Afgelopen oktober maakte ik sinds lange tijd weer eens een uitgebreide internationale rit. Samen met mijn vriend reden we in zijn wagen, een Scania R520 V8. We gingen met stukgoed door Duitsland, en op zaterdagavond namen we de ferry naar Zweden. Maandag konden we lossen in Stockholm. Daar konden we een machine laden voor onze aansluitende rit naar Griekenland. Dus op maandagavond gingen we de boot weer op, nu van Zweden naar Duitsland, om vervolgens vanuit Duitsland door diverse landen naar Kavala in Griekenland te rijden.” 

Daniëlle Troost in Griekenland en Roemenië

“Wat ik zo leuk aan deze rit vond? Ik was nog nooit in Griekenland geweest, alles is dan nieuw. Het weer zat wel wat tegen, maar het was een prachtig uitzicht vanuit de wagen. Vanuit Duitsland tot aan Hongarije was het landschap plat, maar Roemenië vond ik dan wel weer prachtig. Het was mooier dan ik vooraf had verwacht, dankzij hoge bergen. De zon scheen door de bomen, die vol in de herfstkleuren stond: het was zó mooi. Onderweg zaten mijn vriend en ik afwisselend vier uur achter het stuur. Als hij reed, was ik vooral bezig met foto’s maken.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.