Daimler Trucks test e-truck in VS

Truck & Lading 07-02-2019
Daimler Trucks test e-truck in VS

Met de overdracht van de eerste volledig elektrische Freightliner eM2 aan Penske Truck Leasing begint Daimler Trucks met het dagelijks testen van zware en middelzware e-trucks in de Verenigde Staten.

Daimler Trucks test e-truck in VS

Penske Truck Leasing verwacht in de loop van dit jaar meerdere elektrische trucks in zijn vloot te hebben. Het bedrijf gaat deze trucks inzetten voor het fijnmazigere distributieverkeer in de Northwest Pacific en in Californië.

Daimler Trucks test e-truck in VS

Actieradius van 370 km

De Freightliner eCascadia is gebaseerd op de Cascadia, een zware langeafstandstruck op de Noord-Amerikaanse markt. De batterijen bieden een bruikbare capaciteit van 550 kWh, een actieradius van 370 km – en daardoor zeer geschikt voor last mile-bezorgservices – en de mogelijkheid om tot 80 procent op te laden in ongeveer anderhalf uur.

Paccar

Ook andere fabrikanten in de Verenigde Staten zijn bezig met alternatieve aandrijflijnen. Begin januari presenteerde Paccar op de internationale innovatiebeurs CES in Las Vegas drie emissieloze trucks. Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts en een waterstofaangedreven Kenworth T680 – een truck met brandstofceltechnologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld.