DAF XF wint opnieuw award Fleet Truck of the Year

Als eerste truck ooit is de DAF XF voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Fleet Truck of the Year’. Dit gebeurde tijdens de prestigieuze Motor Transport Awards in het Verenigd Koninkrijk.

DAF XF wint opnieuw award Fleet Truck of the Year| Routiers
DAF XF wint opnieuw award Fleet Truck of the Year| Routiers
DAF XF wint opnieuw award Fleet Truck of the Year| Routiers

Deze hattrick van DAF – al jarenlang marktleider in het Verenigd Koninkrijk – is alweer de vierde award die de XF behaalt in zes jaar. Bovendien is het de twintigste titel die DAF en Leyland mee naar huis nemen sinds de eerste editie van de Motor Transport Awards in 1986.

Innovaties leiden tot Fleet Truck of the Year

De jury van de Motor Transport Awards bestaat uit vooraanstaande transportondernemers. Elk lid weet als geen ander wat nodig is voor een veilige, productieve en efficiënte vloot. De jury: “DAF Trucks heeft belangrijke innovaties geïntroduceerd om zijn vlaggenschipmodel aan de top van de verkooplijsten te houden”. Bovendien stelt ze dat “de XF een ‘door en door beproefd model is.”

Betrouwbaar en laag brandstofverbruik

De DAF XF is niet voor niets de favoriet van veel van wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk. De truck is betrouwbaar, heeft een laag brandstofverbruik en wordt door chauffeurs zeer gewaardeerd. Bovendien staan de ondersteuning van DAF en het DAF-dealernetwerk goed bekend.

Evolutie in het DNA

Volgens de fabrikant zelf zit evolutie in het DNA van de XF. Dat komt ook tot uiting in de pas gelanceerde en volledig nieuwe generatie DAF XF-, XG- en XG⁺-trucks. Deze innovatieve trucks moeten de nieuwe benchmark zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. De serieproductie van deze voertuigen gaat dit najaar van start.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.