DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam

Yusen Logistics liet een DAF XF op maat maken door Truckland, in samenwerking met Feld Carrosserie. De truck is geschikt gemaakt voor onder andere het leveren van grote drukkerijmachines. De keuze voor de DAF XF 450 FAN ‘Silent’ was een beslissing gericht op duurzaamheid.

DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam | Routiers
DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam | Routiers
DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam | Routiers
DAF XF ‘Silent’ op maat gemaakt voor Yusen Logistics Edam | Routiers

De DAF rijdt op HVO-diesel. Deze synthetische brandstof is vervaardigd uit plantaardige oliën. ”De huidige Euro 6 motoren zijn al erg schoon, daarom hebben we gekeken naar vrachtauto’s met motoren die geschikt zijn voor het alternatieve brandstoftype HVO. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen. Deze brandstof zorgt voor een verlaging in CO2-uitstoot als er gekeken wordt naar de ‘well to wheel’ keten.  Tijdens het samenstellen van de truck kwamen de HVO geschikte motoren in combinatie met een ‘Silent’ pakket beschikbaar. We rijden door heel Europa van Ierland tot Bulgarije en van Portugal tot Finland. Daarom hebben we de keuze gemaakt voor de ‘Silent’ versie. Aangezien er al diverse landen bezig zijn met het stiller krijgen van de vrachtwagens.”, aldus Jan Has van Yusen Logistics Edam.

Veel extra aanpassingen

Feld Carrosserie heeft de truck onder andere voorzien van ferry ogen, extra stempelpoten, een onderbouwkoppeling met chauffeursvriendelijke aansluitingen en een 3,5 tons Dhollandia laadklep. Ook bouwden zij een lier in het chassis, een laadbak bekleed met tapijt en verdiepte bindrailsen. Aan beide buitenzijden zitten rvs-opbergkisten voor extra accu’s, het reservewiel en benodigde materialen. “Een hoop puzzelwerk, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt” aldus Guido Mantel van Feld Carrosserie uit Hoorn. “Een dergelijk voertuig, geheel op klantwens gebouwd, is natuurlijk een prachtobject om te mogen leveren in deze specifieke uitvoering.”

Nog een bestelling op komst

Yuse Logistics Edam B.V. heeft aangegeven binnen aanzienlijke tijd nog een DAF XF aan te schaffen voor nationaal en internationaal transport. Deze truck wordt wederom samen met Truckland en Feld Carrosserie samengesteld.

(Bron: Truckland)

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.