DAF XF maakt indruk op eigen rijder Jan Nagtegaal

Eigen rijder Jan Nagtegaal uit Middelharnis maakte na zestien jaar weer kennis met de DAF XF en stond versteld van het comfort en de stille cabine. Hij was bovendien onder de indruk van de “bijzonder fijne” automaat, terwijl hij tot dusver fervent aanhanger was van een handbak. 

DAF XF maakt indruk op eigen rijder Jan Nagtegaal| Routiers
DAF XF maakt indruk op eigen rijder Jan Nagtegaal| Routiers

Nagtegaal maakte met de nieuwe XF kennis tijdens een Ride & Drive in Limburg, georganiseerd door dealer Best Trucks. Inmiddels rijdt hij met zijn nieuwe DAF XF 530 FT, helemaal in de gewenste (bedrijfs)kleuren en met talrijke fraaie en praktische accessoires.Vier chromen luchthoorns op het dak, een voorbumper met een serie breedstralers en een Noorse achterbumper zijn enkele in het oog springende attributen. Brandstoftank en opbergkisten zijn keurig weggewerkt achter in kleur gespoten zijpanelen, en achter de cabine vallen de traanplaat afdekking en het speciale slangenrek op. En dan zijn er nog de grote zonneklep en de lichtkast op het dak met de naam Nagtegaal.

DAF TraXon-versnellingsbak

De nieuwe, geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak heeft misschien nog wel de meeste indruk gemaakt op Jan Nagtegaal. “Ik was nooit zo’n voorstander van een automaat. Die hebben nog wel eens een eigen wil met schakelen en dat pakt bij transport van vloeistoffen niet altijd fijn uit. Met de hand kun je het schakelmoment beter plannen. De automaat van de DAF XF 530 FT schakelt in combinatie met de speciale tanktransport-software echter voortreffelijk. Dat rijdt heel relaxt. Het geeft mij meer rust, zeker bij het kortere werk in de stad. Ik ben wat dat betreft dus helemaal om voor de automaat dankzij de transmissie van DAF.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.