Coronavirus: CBR annuleert alle examens en toetsen

coronavirus 16-03-2020
Coronavirus: CBR annuleert alle examens en toetsen

Vanwege het coronavirus annuleert CBR in het hele land per direct alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Ook alle beroepsexamens zijn afgelast.

Coronavirus: CBR annuleert alle examens en toetsen

Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Coronavirus: CBR annuleert alle examens en toetsen

Coronavirus: zo min mogelijk sociale contacten

Algemeen directeur Alexander Pechtold: “Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom is het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Beroepschauffeurs en code 95

Door het besluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast. 

Medische beoordeling gaat door

De afgelasting geldt niet voor iedereen. “Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken we de risico’s.”