Colin Veldhuizen: 'Het voerconcert kan beginnen'

Gggrgggrgg, gggrggrgg, klinkt het. 31 ton varkensvoer glijdt door een dikke zwarte slang naar de geelgrijze silo’s van een varkenshouder op het platteland in de buurt van Hengelo. Aan het werk is de goedgehumeurde gladhoofdige chauffeur Colin Veldhuizen. Hij leegt de bulkauto van Agruniek-Rijnvallei, een rumoerig klusje. In zijn oorschelpen zijn gele beschermers zichtbaar. Maar toch luistert hij aandachtig. Op welk moment moet hij een volgend vak van de tank openzetten? “Als je doof bent, is dit werk een stuk moeilijker.” 

Colin Veldhuizen: 'Het voerconcert kan beginnen'| Routiers
Colin Veldhuizen: 'Het voerconcert kan beginnen'| Routiers

Iedere voersoort heeft zijn eigen geluid. Het kruimel waar boeren een mengsel van maken voor hun varkens, klinkt relatief rustig. Meel en geplette granen geven een flodderend geluid, zegt hij. “Een ander woord kan ik niet bedenken!” En brokjes lijken wel steentjes die in een trommel kletteren. 

Colin Veldhuizen maakt lasagne

De dag begint relaxed voor Colin (50). De zon schijnt volop en hij maait ’s ochtends eerst het grote gazon bij zijn woning. Aangezien hij middagdienst heeft, kookt hij vervolgens een hapje voor zijn vrouw, één van zijn twee dochters en hemzelf. Haar oudere zus woont tijdelijk in ’s-Hertogenbosch in verband met stage in het ziekenhuis. Vandaag bereidt hij Italiaanse lasagne. Lekker hoor. 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.