Code 95-campagne CBR: meer dan een verplicht nummer

05-01-2021
Code 95-campagne CBR: meer dan een verplicht nummer

‘Code 95 is meer dan een verplicht nummer’. Met deze slogan start het CBR op social media een publiciteitscampagne.

Code 95-campagne CBR: meer dan een verplicht nummer

Met de campagne wil het CBR chauffeurs bewust maken van de noodzaak én de meerwaarde van nascholing. Een gemotiveerde nascholingscursist steekt immers meer op van een cursus. Dit komt de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid ten goede.

Code 95-campagne CBR: meer dan een verplicht nummer

Vijftig nascholingscursussen

Met de campagne wil het CBR ook duidelijk maken dat er verschillende nascholingscursussen zijn en dat het belangrijk is om een bewuste keuze te maken. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen over veilige deelname aan het verkeer, of een cursus waar de interesse ligt, zoals de eigen leefstijl en gezondheid. In totaal zijn er meer dan vijftig verschillende nascholingscursussen.

Nascholing code 95: twaalf redenen

Het CBR benoemt op zijn website twaalf redenen om nascholing te doen. Een beroepschauffeur is natuurlijk veel op de weg te vinden. Daarom is het belangrijk om regelmatig kennis over verkeersregels, nieuwe technieken en een goede rijstijl bij te spijkeren. Elke vijf jaar moet 35 uur nascholing worden gevolgd. En elke gevolgde cursusdag telt mee voor zeven uur, vijf dagen in totaal dus. Minstens een van de cursussen moet een praktijkcursus zijn. Lees hier alle twaalf redenen.

Examens langer geldig

Examenuitslagen en certificaten die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden overigens opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen (IenW) laten weten. CBR past hierop de systemen aan. De (deel)examens voor het behalen van code 95 zijn langer geldig vanwege corona. Ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95) waarvan de geldigheid vervalt in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021, geldt dat deze in ieder geval geldig blijven tot en met 30 september 2021.