Christian Wesselius wint DAF Driver Challenge 2019

Na een spannende finale op zaterdag 22 juni heeft Christian Wesselius (39) van Dobbe Transport de nationale DAF Driver Challenge 2019 gewonnen. 

Christian Wesselius wint DAF Driver Challenge 2019 | Routiers
Christian Wesselius wint DAF Driver Challenge 2019 | Routiers
Christian Wesselius wint DAF Driver Challenge 2019 | Routiers

Winnaar Christian Wesselius (midden) met Bas Wijnands (links, tweede plaats) en Leander Nieuwkoop (rechts, derde plaats).

De eindstrijd voltrok zich op de testbaan van DAF in St. Oedenrode. Zeventien finalisten namen het daar tegen elkaar op in diverse challenges: van EcoDrive op de proefbaan, tot aan voertuigcheck, manoeuvreren en zelfs sociale vaardigheden. Christian behaalde de hoogste totaalscore. Als winnaar kwalificeerde hij zich voor de internationale finale in september in Luxemburg.

‘Volledig vertrouwen op kennis en ervaring’

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen”, aldus Christian trots met de beker in de handen. “We wisten als finalisten totaal niet wat ons te wachten stond. Van tevoren zijn we niet op de hoogte gebracht op welke onderdelen we hier zouden worden beoordeeld. Je kon je dus niet voorbereiden. Je moet volledig op je kennis en ervaring vertrouwen.”

Een kleine tweehonderd chauffeurs uit Nederland hadden zich dit jaar aangemeld voor de DAF Driver Challenge 2019. Via de onlinetest kwalificeerden zich de zeventien kandidaten voor de finale om hun kennis en vaardigheid te tonen.

Van voertuigcheck tot sociale vaardigheden

Zaterdag stonden er diverse onderdelen op het programma: de EcoDrive, manoeuvreren, aankoppelen trailer, voertuigcheck en sociale vaardigheden. Uiterst geconcentreerd voltooiden de chauffeurs de opdrachten. Hun transport- en voertuigkennis werd op de proef gesteld. De zenuwen speelden mee, omdat de kandidaten letterlijk op de vingers werden gekeken.

Christian: “Ik bleek de zuinigste bij de EcoDrive met een score van 99 procent. Dat is natuurlijk gaaf. Ik ben ook gewend om op verschillende type vrachtauto’s te rijden. Dus telkens nadenken als je instapt en je leert snel gevoel voor de vrachtauto te krijgen. De ene keer ben ik op pad met een aanhanger, dan weer een trailer of de wipkar. Bij Dobbe Transport doen we vooral distributiewerk in de Benelux. Heel divers is het. We leveren af bij agrarische bedrijven, maar ook bij restaurants. Dan leer je ook goed om op de juiste manier met klanten te communiceren. Je legt gevoel in je werk en in de vrachtauto.”

DAF International Driver Challenge  

De finale voor DAF International Driver Challenge in Luxemburg is in september. Hier zal de lat nog hoger liggen en staat de chauffeurs een aantal stevige opdrachten te wachten. “Ik kijk ernaar uit”, zegt Christian. “Het is al geweldig dat ik erbij kan zijn!”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.