‘Chauffeursevenement CVF meer dan geslaagd’

Chauffeursevenement CVF, met daarbij het open Nederlands kampioenschap behendigheidswedstrijden, was een succes. Ruim 26 beroepschauffeurs streden in Leeuwarden om de titels in verschillende categorieën. Dagwinnaar Appie Bruggink ontving de PAX-wisselbokaal.

‘Chauffeursevenement CVF meer dan geslaagd’| Routiers
‘Chauffeursevenement CVF meer dan geslaagd’| Routiers
‘Chauffeursevenement CVF meer dan geslaagd’| Routiers

Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) bestaat dit jaar 35 jaar. Dit werd op zaterdag 6 juli gevierd met een groot chauffeursevenement op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden. Speciaal voor deze gelegenheid organiseerde de CVF het open Nederlands kampioenschap behendigheidswedstrijden onder auspiciën van BCN ofwel Beroeps Chauffeurs Nederland. Hier konden punten worden verdiend om mee te kunnen doen aan de Wereldkampioenschappen Behendigheidswedstrijden. Voor de dagwinnaar was er de PAX-wisselbokaal.
Ruim 26 beroepschauffeurs reden de behendigheidsproeven in de verschillende categorieën, te weten bakwagen, bus, trekker-oplegger en bakwagen met schamelaanhanger. “En hoewel er tussendoor een paar flinke regenbuien vielen, deed dit niets af aan het enthousiasme van de deelnemende chauffeurs, de chauffeurs in de dop op de skelterbaan en de bezoekers. Iedereen heeft genoten van de wedstrijden, de muziek en de catering. Een hele mooie dag”, aldus een enthousiaste CVF-voorzitter Ralph van der Laan.
Aan het einde van de dag werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Alle winnaars van de 1e prijs hebben zich direct ook gekwalificeerd voor het WK Behendigheidswedstrijden in 2020.

De winnaars zijn:

Categorie Bakwagen
1e prijs Albert van der Meer
2e prijs M.E. Loonstra
3e prijs Harrie Wielens

Categorie Oplegger
1e prijs Appie Bruggink
2e prijs Jan Jakobs
3e prijs Izaak de Baat

Categorie Aanhangwagen
1e prijs Teus v/d Brink
2e prijs Patrick van Noordenne
3e prijs Theo van Huizen

Winnaar met de meeste punten overall: Appie Bruggink.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.