Chauffeurscafé Overkamp bij camping De Goede Hoop

Nooit hadden Harrie en Rick Overkamp bedacht dat hun café-restaurant Overkamp, behorend tot camping De Goede Hoop, ook een populair chauffeurscafé zou worden. Als gevolg van de verbredingplannen van de N18 gebeurde dat vijf jaar geleden toch. Vader en zoon zijn er maar wat blij mee. 

Chauffeurscafé Overkamp bij camping De Goede Hoop| Routiers
Chauffeurscafé Overkamp bij camping De Goede Hoop| Routiers
Chauffeurscafé Overkamp bij camping De Goede Hoop| Routiers
Chauffeurscafé Overkamp bij camping De Goede Hoop| Routiers

Chauffeurs kwamen er tot voor een jaar of vijf niet of nauwelijks bij De Goede Hoop. “Zij hadden hun eigen plek bij De Keet in Eibergen”, vertelt Harrie. Toen dat chauffeurscafé vanwege de verbreding van de N18 eind 2013 zijn deuren moest sluiten, zochten de chauffeurs een andere plek in de buurt. “Een aantal chauffeurs is toen komen praten over de mogelijkheden bij ons, want tussen Arnhem en Enschede was er verder geen horecagelegenheid met parkeerplaats enzovoorts. Wij hadden hier op dat moment parkeerruimte voor drie tot vier vrachtwagens en in eerste instantie leek dat voldoende. Maar binnen een mum van tijd was dat veel te weinig en hebben we de parkeerplaats uitgebreid. Doordeweeks staan hier ‘s avonds vijftien tot twintig vrachtauto’s.” 

Weekend is voor de campinggasten

“Chauffeurs hebben hier echt hun plek gevonden. Wel hebben we met de chauffeurs afgesproken dat ze hier alleen van maandag tot en met vrijdagochtend kunnen verblijven. Het weekend reserveer ik voor de campinggasten. We zijn immers al 45 jaar een camping en dat is ons belangrijkste middel van bestaan. Chauffeurs begrijpen dat gelukkig.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.